Nema više toliko osmijeha na njihovim licima...
 AFP
VIROZA KROJI TURNIR

‘Cijela reprezentacija je na WC-u, utakmica protiv Hrvatske uopće nam nije bitna!‘ Danci uoči susreta

Ako Hrvatska pobijedi Dansku, a Katar isto učini protiv Argentine, "kockasti" nastavljaju pohod
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2021. 15:10

Danska čini se, ako je vjerovati njihovu izborniku i medijima, neće apsolutno ništa riskirati protiv Hrvatske. Četvrtfinale imaju u "džepu" i utakmica protiv Kauboja za njih je nužno - odrađivanje posla.

Naime, Danska ima velikih problema s crijevnom virozom. Danci su dakle već osigurali nokaut fazu, a Hrvatska mora pobijediti njih kako bi prošla. Prije toga Katar mora pobijediti Argentinu, u utakmici koja se igra od 18:00.

"Utakmica s Hrvatskom je nebitna. Danskoj je jedino važno poštedjeti bolesne i iscrpljene.", piše Politiken.

"Igrači osjećaju bol i nemoć da se situacija popravi i to su trenutačno prevladavajući osjećaji u reprezentaciji Danske na SP-u."

"Mikkel Hansen, Johan Hansen, fizioterapeutkinja Anja Greve, Mads Mensah, Morten Olsen, Lasse Andersson, trener vratara Michael Bruun, izbornik Nikolaj Jacobsen, Simon Hald, Mathias Gidsel... svi oni ne dižu se s wc-a zadnjih dana."

"Zato je iznimno bitno da je Danska pobjedom nad Japanom već osigurala prolazak u četvrtfinale. Uzimajući sve ovo u obzir, a posebno zdravstveno stanje igrača, večerašnja utakmica s Hrvatskom je potpuno nebitna. Važno je jedino da je zaraženi igrači propuste kako bi imali dan više oporavka prije četvrtfinala." , piše navedeni list.

Čini se da bi Hrvatska, bez obzira na lošije izdanje na SP-u, mogla do četvrtfinala, ali prvo mora Katar osvojiti bodove...

Linker
26. travanj 2024 05:47