Damir Kajba
 SCREENSHOT: INSTAGRAM Screenshot: Instagram
RUŽAN OKRŠAJ NAKON OTKAZA

‘Cindrić već tri godine reketari reprezentaciju i onda još pljuje najtrofejnijeg hrvatskog izbornika!‘

‘Taj moj razgovor s Horvatom je bio doslovno - Ej Kajba, ti znaš da ću ja napraviti neke promjene‘
Piše: SNObjavljeno: 04. veljača 2021. 16:56

Damir Kajba, sad već bivši fizioterapeut muške rukometne reprezentacije, nije dobro podnio otkaz na mjestu na kojem je od 2004. godine. Novi izbornik Hrvoje Horvat je u slaganju svog novog stožera izabrao vlastitu ekipu, a Kajba je nakon otkaza na svom Instagramu ustvrdio da ga se Horvat "riješio perfidno i bezobrazno".

Video je objavio prije nekoliko dana, a sada iznosi i nastavak priče.

"Odluku o odlasku donio sam ranije, o njoj sam pričao sa nekolicinom igrača sa kojima sam u kontaktu. Sa Zoranom Gopcem sam pričao i sve mu rekao što danas govorim i vama, te mi je dao za pravo da iskažem svoje mišljenje. Prvo ću reći kako je tekao moj razgovor s novim izbornikom Hrvojem Horvatom. On me je na jedan bezobrazan i perfidan način obavijestio o tome da ja više nisam član reprezentacije. Taj moj razgovor s Horvatom je bio, doslovno ću vam prenijeti: ‘Ej Kajba, ti znaš da ću ja napraviti neke promjene, ti si super fizoterapeut, vjerojatno i najbolji, ali previše je buke oko vas fizića. Nije to samo moje mišljenje nego i mišljenje drugih’. Samo sam se na to nasmijao. To je bio naš razgovor. Je li to razgovor koji priliči izborniku koji je došao na kormilo tako uspješnog sportskog kolektiva, koji je u rukometu i koji jako dobro razumije stvari kako se one odvijaju?!", otkrio je Kajba u razgovoru za Net.hr.

Kajba je u videu najavio kako će 'pokazati tko nije zaslužio biti član ili nositi dres hrvatske rukometne reprezentacije', a sada je u intervjuu otkrio na koga je mislio.

"Moj osobni stav je bio, kad sam napisao da netko nije zaslužio nositi dres hrvatske rukometne reprezentacije, onda sam tu mislio na Luku Cindrića. To je svima jasno, ljudima iz rukometnih krugova koji su me zvali, da sam mislio na njega, i to je moj osobni stav. Meni doslovno nije normalno da taj dečko može tri godine reketariti HRS i reprezentaciju, i da mi čekamo da on nešto odigra, da se dobije potvrda može li ili hoće li.", kaže i nastavlja:

"Neće razgovarati za hrvatske medije, a onda ode na podcast srpskog portala Balkan Handballa i onda po očito naručenim pitanjima se preznojava i sam ne vjeruje u ono što je rekao i drži svima prodike."

image
Luka Cindrić
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Nadalje, Kajba naglašava i sljedeće:

“Ne tražim opravdanja, ali Luka Cindrić pljuje po najtrofejnijem hrvatskom izborniku. Mene smeta što nitko iz HRS-a nije javno rekao: ‘Dečko, ti to nemaš prava govoriti’. To nije palo na pamet nikome iz prijašnjih uspješnih generacija od Čavara, Balića ili Lackovića”.

Linker
19. travanj 2024 22:41