Nebojša Simić

 JOHAN NILSSON/AFP/PROFIMEDIA
POGLED SLJEDEĆEG PROTIVNIKA

Čovjek koji je izbacio Sloveniju: ‘Hrvatska ima vrhunsku reprezentaciju i dvojac koji radi prevagu‘

‘Uspijemo li taj posao odraditi kako treba, naše akcije sigurno rastu, iako je Hrvatska favorit na papiru‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2022. 12:56

Nebojša Simić je vratar njemačkog Melsungena. U Bundesligi brani jako dobro, a tako je nastavio i u dresu Crne Gore. Jedan je od onih vratara koji je u stanju kada ima dobar dan sam pobijediti protivnika, a to je pokazao u sudaru sa Slovenijom kada je u odlučujućim trenucima Sloveniji skinuo tri sedmerca i odveo svoju reprezentaciju do pobjede.

- Jesmo, iznenadili smo i sami sebe na neki način. Nismo sumnjali u svoje snage, ali smo znali u kakvom društvu se nalazimo i koliko treba biti umjeren u procjenama. No, reprezentacija je odigrala hrabro, sa srcem, unatoč brojnim problemima pokazali smo velike stvari i zasluženo smo među 12 najboljih na što smo jako ponosni.

Imali ste težak uvod zbog zaraze koja vas je pokosila?

- To su nezgodne stvari, jer te jednostavno ometaju u onome što želiš i čemu težiš. Mi nemamo beskrajan broj igrača i time je ovaj uspjeh koji smo ostvarili čak i značajniji. Realno, da smo bili i kompletni na nas bi malo tko stavio okladu da ćemo proći skupinu, kamoli bez važnih igrača koji nam se tek sada počinju priključivati. No, na Euru se pokazalo nešto drugo.

Dobro se osjećam

Branite u dobroj formi?

- Dobro se osjećam, imam minute i u klubu, zadovoljan sam. Nije jednostavno bilo u pripremama kada smo gradili obranu, jer smo je gradili sa Stevanom Vujovićem koji je onda dobio koronu, koju je prije njega imao Simović. Tako da smo uvijek na raspolaganju imali čovjeka manje pa smo se krpali kako smo u tom trenutku mogli. Sada ćemo na raspolaganju imati i Simovića i Lazovića i Stevana Vujovića, pa očekujem da budemo još čvršći nego dosad.

Nije samo da ste čvrsti, nije bilo lako trčati protiv Slovenije?

- Tu je bila kvaka cijele utakmice, jer mi s njima ne možemo trčati, ali smo disciplinom na sve te stvari super odgovorili.

Ne znam boljeg od Marića

U Melsungenu igrate s dva hrvatska reprezentativca?

- Da, i moram reći da su sjajni. Marić je tu i mogu samo reći da ne poznajem nijednog igrača te kvalitete, koji je tako podcijenjen kao Marino, makar je bio najbolji hrvatski igrač donedavno. Na kraju sezone će u Leipzig i uvjeren sam da će oni dobiti sjajno pojačanje na crti. Što se tiče Pavlovića, velika je šteta za Hrvatsku da ga nema. Odigrao je prosinac fenomenalno, bio prvi igrač Bundeslige, ali se nažalost ozlijedio i nije mogao igrati. Ne znam bi li igrao, ali je šteta da ga nema za Hrvatsku velika.

Jeste li gledali Hrvatsku bez njih dvojice?

- Vrhunska reprezentacija, no to nije novost, poznato je od ranije. Ono što je najbitnije je da dvojica igrača u tom sastavu rade prevagu i da ćemo na njih morati obratiti najveću pozornost. To su Cindrić i Martinović. Uspijemo li taj posao odraditi kako treba naše akcije sigurno rastu, makar je Hrvatska favorit na papiru.

Jeste li prostudirali hrvatske šutere?

- Ma jesam, nema tu između nas nekih nepoznanica, ali je jako važno imati dan u pravo vrijeme - zaključio je Nebojša Simić, prvi vratar Crne Gore.

Linker
28. travanj 2024 09:35