GORAN MEHKEK Cropix
NOVA PROMJENA

Crnogorci nakon Šole na klupu dovode kreatora zadnje olimpijske medalje Hrvatske: ‘Bila bi mi časti voditi..‘

Goluža još od 2015. i odlaska s klupe hrvatske reprezentacije nije bio u izborničkoj funkciji
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2024. 19:00

Slavko Goluža prvi je kandidat za nasljednika Vlade Šole na mjestu izbornika crnogorske rukometne reprezentacije. Kako navode tamošnji mediji, na vruću crnogorsku klupu mogao bi ponovno sjesti Hrvat, nakon što je Šola podnio ostavku poslije debakla protiv Italije u doigravanju za nastup na Svjetskom prvenstvu.

- Bila bi mi čast voditi momčad u onakvoj atmosferi u Morači. To je sve što sada mogu reći - riječi su bivšeg hrvatskog izbornika za portal RTCG.

Crnu Goru najesen očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2026. godine, a iz Saveza žele što prije riješiti pitanje izbornika. Međutim, Crnogorci još uvijek nisu odustali ni od Svjetskog prvenstva, koje se iduće godine održava u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj. Naime, s obzirom da su se plasirali na ovogodišnji Euro, imaju legitiman razlog nadati se specijalnoj pozivnici, odnosno ‘wildcardu‘, kao prvi u redu na listi čekanja.

Goluža još od 2015. i odlaska s klupe hrvatske reprezentacije nije bio u izborničkoj funkciji. U međuvremenu je dvaput vodio Zagreb, četiri godine bio je u slovačkom Tatran Prešovu, a trenutno radi u Kuvajtu, kao trener Al Qadsije. Kao igrač je osvajao zlato na OI 1996. i 2004., a kao izbornik broncu 2012., posljednju hrvatsku olimpijsku medalju. Osvojio je bronce i na Euru 2012. u Srbiji te Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013.

Linker
08. rujan 2024 01:26