Luka Cindrić
 INA FASSBENDER Afp
RUKOMETNI DIV NAD DIVOVIMA

Čudesan nastup u finalu: Luka Cindrić i nevjerojatna Barcelona potpuno razbili senzaciju Lige prvaka!

U finalu 12. izdanja Final foura u Kölnu rukometaši Barcelone došli su do desetog naslova prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. lipanj 2021. 19:38

Barca – Aalborg 36:23 (16:11)

KÖLN Lanxsses Arena. Gledatelja 1.000. Suci: Horaček i Novotny (Češka)

BARCA: Perez de Vargas 3 (11), Möller (0+1); Mortensen 1, Janc 3, Fabregas 3, Cindrić 5, Mem 2, Palmarsson, Abello 9 (5), Frade 1, Sorhaindo, N'Guessan 6, Makuc 2, Raul 1, Dolenec, Petrus. Trener Xavi Pasqual

AALBORG: Aggefors (6+1), Gade (5); Barthold 3 (1), Samuelsson 2, Saugstrup 2, Cristensens Laeso 4, Möllgaard, Claar 2, Sandell 8, Juul Lassen 1, Stangaard, Antonsen, Jakobsen 1, Holst, Christiansen, Rasmusen, Klove. Trener Stefan Madsen

SEDMERCI: Barca 6 (5), Aalborg 3 (1)

ISKLJUČENJA: Barca 2 minute (Mem 14), Aalborg 6 minuta (Sandell 15, Antonssen 30, 58)

IGRAČ UTAKMICE: Gonzalo Perez de Vargas


Barcelona je upisala i svoj deseti naslov prvaka Europe. U savršenoj sezoni, bez ijednog izgubljenog boda ni doma ni u Europi, Barca je u finalu u Kölnu otišla do kraja protiv najvećeg iznenađenja ove sezone danskog Aalborga. I Hrvatska ima svoj naslov, jer u dresu Barcelone je imala sjajnog Luku Cindrića.

image
INA FASSBENDER Afp

Početak susreta bio je u znaku Danaca i odličnog otvaranja vratara Aggeforsa. No do 1:4 i 2:5 je trajalo, a onda se ugasilo, jer je Xavi Pasqual sjajno pripremio i ovaj susret. Jednostavno, Barcina obrana je prestala izlaziti na Sandella i Claara koji su naskakivanjem tražili prostor za napasti Pereza de Vargasa. I u trenutku kada se to dogodilo, počele su greške u seriji švedskog tandema u Aalborgu i Barca je došla do svoje igre.

Serijom od 7:0 okrenuli su utakmicu na svoju stranu. Bili su iznimno koncentrirani, Luka Cindrić spreman na probijanje plitke obrane, a kada se probije i dođe do šuta fala Bogu šutera Barci ne nedostaje. I odlično su igrali, vrlo koncentrirano, a gotovo bez greške svaku je priliku kažnjavao Gomez Abello na desnoj strani napada Barcelone.

Došla je Barcelona do +5 u prvom dijelu, a kada takva momčad s glavom i repom ima prednost, onda je to savršen nagovještaj kraja za protivnika. Ono što je jednako zanimljivo je da je Pasqual koristio sve igrače već u prvih 30 minuta, a to je za dvije utakmice u dva dana savršena stvar. Koliko god dobar, Aalborg to nije mogao pratiti.

Danci su morali ući u rizik, pokušati ono što su dan ranije uspjeli protiv PSG-a – stići -5, a to je bila skoro pa nemoguća misija protiv takve Barcelone.

Još je žešće Barca stisnula gas u drugom dijelu, Abellu i Cindriću priključili su se nezaustavljivi N'Guessan i kameni Fabregas, pa je Aalborg već za deset minuta bio na blizu -10, što dakako protiv Danaca nije lako ostvariti. Čak je i neslomljivi Aalborg shvatio da tu nema nikakve šanse, a tih +10 za Barcu stiglo je spektakularnim golovima fenomenalnog Gonzala Pereza de Vargasa s gola na gol. Čovjek je zabio tri gola u finalu! I Barca je otišla do čak +13 na kraju – u finalu!

I eto dogodilo se i to u Kölnu – favorit je postao pobjednik. To samo govori koliko je Barcelona ove sezone bila nedodirljiva.


PSG treći

PSG je opet treći u Kölnu, već četvrti puta. Slabu utješnu nagradu pokupili su pobjedom protiv Nantesa 31:28 (17:13). Sa 5 golova prvi strijelac pobjednika Ferran Sole, dok je kod Nantesa isto toliko zabio Minne. Zanimljivost, čak 20 obrana Dumoulina nije pomoglo Nantesu da bude treći.

Linker
20. travanj 2024 02:46