BO AMSTRUP
Poruke podrške od rukometaša

‘Cure, bit ćete nam motivacija za SP...pokazale ste nevjerojatnu snagu, vi ste rođene pobjednice‘

Domagoj Duvnjak, Igor Karačić i Manuel Štrlek puni su riječi hvale za hrvatske rukometašice.
Piše: Renata Beluhan/Dražen PinevićObjavljeno: 11. prosinac 2020. 19:11

Preko noći su od anonimki postale zanimljive svima u Hrvatskoj. Naše rukometašice su načinom kako igraju, kako se ponašaju, vesele i bodre na terenu oduševile sve koji su ih gledali. Jednostavno, ako si hoćete popraviti dan, pronađite način i pogledajte snimku bilo koje od dosadašnje četiri utakmice i garantiramo da će vam popraviti raspoloženje i vratiti optimizam.

Ovih dana njihove utakmice ne propuštaju ni oni koji najbolje znaju što prolaze, koji znaju kako je to biti u ulogama "heroja nacije" i izazivati, barem jednom u godini na nekoliko tjedana, zanimanje kakvo ovih dana izazivaju rukometašice. Njihove kolege iz muške reprezentacije.

I ne samo da sad gledaju, neki od njih ženski rukomet prate i inače, kao Igor Karačić. Jedan od onih koji je primjer "ostavljanja srca na parketu", baš onoga što cure demonstriraju ovih dana u Danskoj.

- Naravno da sam gledao sve utakmice, ali pratim ja što se događa u ženskom rukometu i inače pa sam i znao da su otišle oslabljene, da im neke igračice nedostaju. Stvarno mogu reći - svaka čast, iz dana u dan nas čine sve ponosnijim.

I ne samo to, Igor Karačić je dao sjajan kompliment curama. Dosad su uvijek one željele biti kao oni, a sad...

- Njihova srca i glava i glad za pobjedama mogu biti primjer svima, pa i nama u muškoj reprezentaciji da u tom tempu nastavimo u siječnju na SP.

Uvjeren je Karačić da nisu rekle posljednju riječ na ovom Euru.

- Mora doći vrijeme kad stasa neka generacija i očito je to kod njih sad došlo i od srca se nadam i vjerujem da je to sad ta generacija koja će držati kontinuitet visokih rezultata. Siguran sam da neće stati na ovome i želim i njima i stručnom stožeru svu sreću u nastavku i da naprave taj još jedan korak i uđu u polufinale.

Oduševljen je i kapetan rukometaša Domagoj Duvnjak. Ni on ne propušta utakmice svojih kolegica.

image
Instagram Story Domagoja Duvnjaka
SCREENSHOT

- Cure su fenomenalne, baš ih je gušt gledati. Još jednom se pokazalo kako zajedništvo, vjera, odlična atmosfera i kemija u ekipi daju veliki rezultat, a taj je da su na korak do polufinala. To nitko nije mogao očekivati osim naravno njih samih i svih ljudi u stožeru, a one znaju koliko je tu truda, znoj i treninga uloženo da bi napravile to što sad pokazuju.

I zato Duvnjak ima poruku za rukometašice...

- Uživajte u svakom trenutku jer to ste apsolutno zaslužile, a mi jedva čekamo sljedeće utakmice. Ponosni smo na vas, na način na koji igrate, pobjeđujete i veselite nas.

I da, i kapetan rukometaša u ovom nastupi cura vidi nešto bitno i za ono što očekuje mušku reprezentaciju.

- Ovo je i nama sjajna inspiracija za SP u Egiptu.

Velikog navijača rukometašice imaju i u Manuelu Štrleku...

- Drage cure gledam vas i s oduševljenjem vam mogu reći da ste ispisale nove stranice našega sporta. Spoznale ste svoje vrijednosti i pokazale nevjerojatnu snagu i zajedništvo, vi ste rođene pobjednice. Zaslužujete sve ono što ste možda nekad sanjale, ali ovo je više od sna i zato sam siguran da zajedno s trenerima pripremate nove pobjede i polako krećete prema Herningu.

A nakon svih godina truda, treninga, odricanja nema boljega nego kad dođeš do onoga za što si se borio i zato je i Štrlekova poruka curama...

- Uživajte u svakom trenutku i svakoj pobjedi i dalje nam nastavite slati onako lijepe i vesele slike. Sretno cure.

Linker
13. travanj 2024 02:06