ANTE CIZMIC Cropix
SVE JE JASNO

Danci deklasirali Egipat i zapečatili sudbinu Hrvatske. I da smo dobili Bahrein 25 razlike, ne bismo prošli

Danci će kao prvi iz skupine na Mađare, a Egipćane čeka teška zadaća protiv domačina turnira.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2023. 22:25

Završena je grupna faza drugog dijela SP koja se igra u Malmou. Danska iz nje kao broj 1 i u četvrtfinalu će u srijedu u Stokholmu igrati protiv Mađarske, dok će kao broj 2 iz skupine u Stockholm stići Egipat i tamo se u četvrtfinalu u srijedu sudariti sa domaćinom Švedskom. Dancima i Šveđanima se tako ispunila želja da se promaše u četvrtfinalu i da nastave sanjati veliki zajednički finale u nedjelju u Stokholmu.

Da Egipat nije toliko jak koliko smo mi misli da jest pokazali su Danci u samo nekoliko minuta. Nakon nas i utakmice koja ih je potpuno resetirala i pokrenula, jer i oni su iz loših priprema ušli na ovo SP, izgledali su protiv Egipta znatno bolje i već u samom startu usmjerili utakmicu.

Obrana sa Simonom Haldom i Mollgaardom je izgledala jako teško za egipatske šutere koji su nas uništili. Samo su Yehia Elderaa i Ali Zein mogli držati taj korak, dok protiv nas fenomenalni Mohsen i Mohamed nisu napravili baš ništa.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Danska je počela prvi puta na ovom SP sa Rasmusom Laugeom. On je mozak njihove momčadi i jako važan igrač koji daje mir igri Danske. Ali, pokretači ove momčadi su Mikkel Hansen i Mathias Gidsel kojima se kao i na svim utakmica do sada sjajno priključio Simon Pyttlick. Poveli su Danci 2:0, vodili 5:2, u desetoj minuti došli na 8:3 i već tu se vidjelo ad će Egipat to jako teško popratiti. Uz sve naravno da je i Niklas Landin bio na visokoj razini, pa je Danska na poluvrijeme otišla sa pet golova prednosti.

Mirno je Danska privela utakmicu kraju. Njihova obrana je kontrolirala ritam na čelu s Niklasom Landinom i Egipat makar se popravio nije mogao ništa. Zanimljive su brojke, po kojima prvi egipatski vratar Hendawy koji je nas uništio nije imao niti jednu obranu, a Ahmed Mohamed koji nam je zabio 7/7 imao je učinak 0/5. S druge strane danska vanjska linija Pyttlick – Hansen – Gidsel bila je blizu savršenosti. Početak utakmice odredio je sve baš kao i kod nas u slučaju s Egipćanima i protivnik više nije imao snage okrenuti utakmicu. Tako je to protiv jakih kada povedu.

Čast da sude ovu važnu utakmicu pripala je Slovencima Lahu i Soku, no nije to bio težak zadatak s obzirom na stanje na terenu. Danska je apsolutno dominirala i pobjednik niti u jednom trenutku nije bio upitan. Naravno ad su tribine nbile pune, makar je bio radni dan. I svi sretni osim nas i Danci i domaćini jer su prodali sve što su željeli i dobili što su htjeli u Stokholmu. (drp)

Linker
26. travanj 2024 14:59