JONATHAN NACKSTRAND
TEŽAK UDARAC

Danski mediji u šoku! Ne mogu se pomiriti s porazom od Hrvatske: ‘Gigantski pad i totalni kolaps‘

Poraz od Hrvatske u utakmici za treće mjesto danski su mediji doživjeli kao malu sportsku tragediju
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 20. prosinac 2020. 19:28

Gigantski pad. Tim je naslovom danski tabloid Ekstrabladet popratio poraz svojih rukometašica od Hrvatske u dvoboju za treće mjesto na Europskom prvenstvu.

"Obrana je doživjela kolaps, nije bilo čuda Sandre Toft na golu, igra krila je nestala - dominirale su loše odluke i pogreške u nizovima. Sve je pošlo po zlu. Bila je to mračna nedjelja u Jyske Bank Boxenu. Samopouzdanje naših igračica je polako nestajalo, a Hrvatice su se junački borile i uložile posljednje atome snage u utakmicu za broncu", piše Ekstrabladet i dodaje:
"Danske su igračice uzele kolektivni slobodan dan. Neke se i mogu pogledati u ogledalo, ali nekoliko je izvedbi bilo daleko ispod razine."

I ostali danski mediji doživjeli su poraz gotovo kao tragediju. Televizijska postaja TV2 u izvještaju na svome portalu navodi kako je Danska imala ogromne probleme, posebno u napadu, ali i kritizira crnogorske sutkinje.

image
JONATHAN NACKSTRAND

"Hrvatice su na svaki napad trošile minutu ili više, a crnogorske su im sutkinje to dopuštale. No, u konačnici to nije bilo presudno. Odlučujući faktor je bilo 17 minuta (!!!) bez gola u drugom poluvremenu. Hrvatska je na Europsko prvenstvo došla sa željom da pobijedi u samo jednoj utakmici, a senzacionalno je došla do dvoboja za broncu u kojoj joj nitko nije davao šanse. Na kraju ludog prvenstva je pobijedila i Dansku koja je propustila zlatnu priliku da osigura prvu medalju u sedam godina", stoji u izvještaju TV2.

Politiken piše kako su danske rukometašice bile šokantno loše.

"Nakon oduševljenja sjajnom napadačkom igrom i učinkovitom obranom tijekom cijelog turnira, danska ekipa je mentalno potpuno nestala u utakmici za medalju. U očajnom drugom poluvremenu Dankinje su bacila u bunar sve što su radile dva tjedna", piše Politiken.

I mediji u hrvatskoj regiji posvetili su prostor hrvatskoj bronci. Srpski B92 tako piše da je ekipa Nenada Šoštarića napravila najveći uspjeh u povijesti hrvatskog ženskog rukometa.

image
JONATHAN NACKSTRAND

"Nevjerojatno zvuči podatak da Danska nije postigla gol u periodu od 41. do 58. minute, nešto slično kao Srbija baš protiv Hrvatske, samo u grupnoj fazi i za koju minutu manje. Taj prazan hod je bio nenadoknadiv", ističe B92, a slovenski Siol dodaje:

"Hrvatske rukometašice pravi su hit ovogodišnjeg EP-a u Danskoj. Nakon sjajnih predstava u prvom dijelu turnira, kada su bacile na koljena Mađarice, Srpkinje i svjetske prvakinje Nizozemke, pa pobjeda protiv Rumunjki i Njemica u drugom krugu, u malom su finalu s izvrsnim učinkom u drugom poluvremenu osvojile brončanu medalju."

Francuski dnevnik L'Equipe ističe kako je Hrvatska ispisala posljednju stranicu lude priče.

"Ekipa sa šahovnicom osvojila je medalju koja je bila nezamisliva na početku natjecanja. I to prvu u povijesti ženske reprezentacije koja je daleko od svojih muških kolega."

O senzacionalnoj hrvatskoj bronci piše i mađarski Nemzeti Sport.

"Zajedništvom i timskim duhom koje je pokazivala tijekom cijelog prvenstva, Hrvatska je zasluženo došla do postolja", navodi mađarski dnevnik.

Linker
26. travanj 2024 18:05