PPD Zagreb - RK Nexe, ilustracija
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PREKO GRANICE PO ‘DOZU‘

‘Dio rukometaša hrvatskog kluba cijepio se u Srbiji, ali jedan zaraženi nije jedan od njih!‘

"Naši igrači su sami izrazili želju da se cijepe, kako bi zaštitili svoje najdraže i zdravlje"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. travanj 2021. 18:51

U našu redakciju u utorak poslije podne stigla je informacija da su dvojica rukometaša Nexea prošlih dana bili na cijepljenju protiv koronavirusa u Srbiji, ali i da su se tamo zarazili Covidom. Taj podatak provjerili smo u našičkom klubu, koji je povodom našeg te upita drugih redakcija izdao sljedeće priopćenje:

''RK NEXE, zahvaljujući činjenici da je dio NEXE Grupe koja posluje na regionalnom tržištu, imao je priliku svojim igračima pružiti mogućnost cijepljenja u Republici Srbiji. Naši igrači su sami izrazili želju da se cijepe, kako bi zaštitili svoje najdraže i vlastito zdravlje. Petorica igrača cijepljena su cjepivom Pfizer u Srbiji. Nažalost, uvijek je moguće da osobe, bez obzira na cijepljenje, budu izložene zarazi, s obzirom na rok u kojem prime cjepivo i trenutku u kojem ono počne djelovati, dakle moguće je zaraziti se i 24 sata nakon cijepljenja. RK NEXE čini dalje sve što je u našoj moći kako bi zaštitio svoje igrače, prilagodio se odlukama Hrvatskog rukometnog saveza i omogućio nastavak održavanja Premijer lige, na što apeliramo cijelo vrijeme'', priopćio je Rukometni klub Nexe.

Neslužbeno, pak, doznajemo da je jedan igrač Nexea pozitivan na Covid, no on se navodno nije zarazio u Srbiji. U tom kontekstu se može promatrati i slučaj Morena Cara koji je bio na okupljanju reprezentacije Hrvatske ovaj tjedan i čiji je test na Covid-19 bio pozitivan. Osim njega pozvana su još dva igrača Nexea u reprezentaciju, Halil Jaganjac, koji je iz predostrožnosti (vozio se s Carom u automobilu iz Našica u Zagreb) povučen iz nacionalne vrste, te Fran Mileta, koji je u sastavu.

Linker
27. travanj 2024 16:22