CROPIX
ŽDRIJEB SP U FRANCUSKOJ

DOBAR IZBOR ZA HRVATSKU Kauboji s Njemačkom, Mađarskom, Bjelorusijom, Čileom i S. Arabijom

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. lipanj 2016. 17:13

U gradskoj vijećnici u Parizu u četvrtak je održan ždrijeb skupina 25. SP rukometaša koje će se igrati od 11. do 29. siječnja u osam francuskih gradova. Uzvanike su među ostalima pozdravili gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo, te predsjednik IHF-a Hassan Moustafa. Sam ždrijeb vodio je Danac Per Bertelssen novi predsjednik komisije za natjecanje IHF-a.

Hrvatska se ne može žaliti skupinom C u kojoj su Kljaićeva Saudijska Arabija, američki srebrni Čile, dobro nam znani Mađarska i Bjelorusija, te europski prvak Njemačka. Spajamo se s nezgodnijom skupinom, a jedna od četiri moguća protivnika u osmini finala će biti Danska, Švedska, Katar, te kako stvari stoje Egipat prije Argentine i Bahreina. Francuzi koji su birali skupinu, učinio je to izbornik Onesta, izabrali su drugi dio ždrijeba u kojem nema ni nas ni Danaca.

Hrvatska će igrati skupinu u Rouenu, prvo sa Saudijcima, a potom slijede Mađarska, Bjelorusija, Čile i Njemačka. Skupini A domaćin je Nantes s izuzetkom utakmice otvaranja SP-a koju će Francuska i Brazil igrati u Parizu. Skupina B igrat će se u metzu, a skupina D u Parizu. Za drugi krug uz Pariz domaćini su Lille, Albertville i Montpelliier, a President cup je u Brestu. završnica se igra u Parizu.

ŽDRIJEB

Skupina A: Francuska, Poljska, Rusija, Brazil, Japan, Norveška.

skupina B: Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis, Angola.

skupina C: Njemačka, Hrvatska, Bjelorusija, Mađarska, Čile, Saudijska Arabija.

Skupina D: Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein, Argentina.

Linker
30. travanj 2024 10:46