NENAD DUGI/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

Dobar start Ivice Obrvana na klupi PPD Zagreba usprkos 12. porazu u isto toliko utakmica

rukometaši PPD Zagreba doživjeli su i dvanaesti poraz zaredom u Ligi prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. veljača 2021. 22:37

Nantes - PPD Zagreb 30:28 (13:14)

NANTES H Arena. Bez gledatelja. Suci: Stefan i Stark (Rumunjska)

NANTES: Dumoulin (5), Nielsen (4); Demartin, Briet 2, Ovniček 2, Milić 1, Rivera 10 (3), Cavalcanti, Pehmalbec 2, Figueras 6, Feliho, Minne 2, Lazarov 3, Gurbindo 1, Balaguer, Monar 1.

Trener Alberto Entrrerios

PPD ZAGREB: Ristanović (2+1), Jandrić (5); Vistorop 2, Mrakovčić 4, Mandić 5 (3), Klarica, Burić 4, Obradović 2, Stojnić 2, Kraljević, Laljek 1, Matanović 1, Ravnić, Hrstić 5, Leimeter 2, Grahovac.

Trener Ivica Obrvan


U 12. kolu izgubili su na gostovanju kod Nantesa sa 28-30 (14-13).

Dobar start Ivice Obrvana na klupi Zagreba, makar je upisan 12 poraz u 12 utakmica LP ove sezone. Zagreb je u Nantesu igrao dobro, bio konkurentan, ali mu je nedostajalo koncentracije u realizaciji da posao napravi do kraja. Šanse za bodove su još dvije, male, prva doma u četvrtak protiv Veszprema, a druga u Kielu.

Konačno je Zagreb normalno ušao u utakmicu, a ne sa -5 ili 6, pa smo gledali ono što želimo cijele sezone. Dobro su odgovorili na snagu Nantesa, posebno u obrani, koja se sjajno držala, ali je morala negdje popustiti, a najviše je popuštala na crti protiv nemilosrdnog Španjolca Figuerasa.

No, napadački je zagreb djelovao vrlo disciplinirano i daje pogodio zicere koje je morao prednost bi na prvom poluvremenu bila i veća od 13:14. Fulali su dvaput Mandić, pa Stojnić što se promašiti ne smije i naravno da je Nantes to kaznio, no ipak toga nije bilo previše kao inače.

Obrvan je Klaricu ostavio doma, u timu je nakon dugo vremena bio Vlah, desno mu je krenuo Leimeter, mijenjao ga je Vistorop, na crti je u oba smjera počeo Burić, da bi ga odlično zamijenio Stojnić, dok je Grahovac također ostao na klupi. Na neki način to je bilo treniranje discipline za zagreb, discipline s kojom se momčad u posljednje vrijeme nikako nije mogla pohvaliti. Čak devet strijelaca u prvom dijelu je bilo kod zagrebaša, što govori da je momčad bila dobro raspoložena za utakmicu, vjerojatno i željna se pokazati novom treneru Ivici Obrvanu. Puno je ljepše bilo vidjeti poluvrijeme u plus makar bio i 1 gol, nego u minusu od osam kako je prije nekoliko dana izgledalo u Sutinskim Vrelima.

Ne bismo rekli da je Nantes zbog +10 u Zagrebu, podcijenio gosta, već je naišao na jednu malo drugačiju momčad koja počinje iz obrane. Dakle, tu su i igrači puno rekli o sebi i svojim posljednjim izvedbama.

Odlično je Zagreb otvorio drugi dio, digao se na +3. No, onda su zaredale greške, pa se Nantes vratio i poveo i Zagreb je do 49. minute lovio priključak. Ulovio ga je na 25:25, držao se sjajno, imao čak i prednost 28:27 u 56. minuti, ali nije izdržao, makar je Ristanović čak skinuo i penal Riveri. Nantes je dobio na iskustvo, kod minus 1 Mandiću je obranio Nielsen, pa je Minne digao na +2, a u jurnjavi je promašio i Matanović i priča je bila gotova. Još jednom su ove sezone ostali blizu, no to očito nije slučajnost.

Linker
25. travanj 2024 06:37