Bec, 310110.Austrija je domacin EURO 2010 u rukometu od 19-31 01.10. U Becu se igraju utakmice poufinala i finala. Polufinale su izborile reprezentacije Islanda, Francuske, Poljske i Hrvatske. U polufinalnim utakmicama finale su izborile reprezentacije Francuske i Hrvatske.Utakmica finala EURO 2010 Hrvatska - FrancuskaNa slici: Domagoj Duvnjak, Sebastian Bosquet 23.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX
'POLUDIO' ZBOG BOLNICE

Domagoj Duvnjak: Bit ću ja dobro, niti ne pomišljam da ću propustiti najvažnije utakmice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2011. 12:24

Nevjerojatna nezgoda, koja nije nimalo neuobičajena u sportu čije ožiljke rukometaši itekako osjećaju, zadesila je našeg srednjeg vanjskog Domagoja Duvnjaka. Na pretposljednjem treningu uoči prve utakmice na SP-u ukočio se i osjetio veliku bol u donjem dijelu leđa. Odmah su mu u pomoć priskočili suigrači i liječnici. Nažalost, Duvnjak se nije mogao ispraviti ni normalno hodati pa su u pomoć pozvani dežurni liječnici i kola hitne pomoći.

- Ne mogu vjerovati kako me ovo uhvatilo ovako iznenada, malo sam se uplašio... Nisam mogao normalno hodati, ni ispraviti se nisam mogao, ostao sam ukočen u nekoj čudnoj pozi.Nikad nisam imao problema s leđima, možda jednom kad sam igrao za kadete. Sada nikog nije bilo pokraj mene, samo sam dodao loptu na pivotmena, malo se spustio u koljenima... I eto, zaboljelo me jako, ali sve je bilo još dobro dok nisam stigao u bolnicu.

Kolima hitne pomoći Duvnjak je krenuo u gradsku kliniku u Malmöu.Nisu vas baš tretirali kao i grača koji za koji dan nastupa na SP-u.

- Ležao sam neko vrijeme u svlačionici, a onda sam otišao u bolnicu. Trebalo je napraviti magnetsku rezonancu da se vidi o čemu je riječ. Već sam shvatio da su Šveđani malo usporeni, ali ono u bolnici me ubilo. Nisu me ni pogledali, dva puna sata. Nemoguće, poludio sam, čekao sam kao i svi koji su bili tamo. Na kraju su nam rekli da je velika gužva i da ću ostati u bolnici.

Mislite li da će biti daljnjih problema, s leđima se nikad ne zna. Zna se da vas Goluža nije prijavio među 16 igrača za prvu utakmicu, za one kasnije moći ćete konkurirati ako se leđa “poprave”.

- Bit ću ja dobro, niti ne pomišljam da bi mogao propustiti one najvažnije utakmice koje nas čekaju u prvom krugu. Treba još samo vidjeti što će pokazati magnetska rezonanca. Valjda me neće staviti na listu čekanja ... - ispričao je Duvnjak koji je noć s četvrtka na petak umjesto sa suigračima proveo u švedskoj bolnici.

Linker
18. svibanj 2024 08:27