Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images
HRVATSKA JAKO ZAOSTAJE

DOMAGOJ DUVNJAK U NAJBOGATIJEM KLUBU NAJJAČE LIGE SVIJETA Nisu igrali Ligu prvaka, nisu ni aktualni prvaci u državi, ali i dalje im nitko nije blizu

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. srpanj 2019. 14:19

Premda nije igrao Ligu prvaka lani, premda nije ni aktualni prvak Njemačke, Kiel je i dalje najbogatiji klub najjače lige na svijetu.

Rukometni div za kojeg igra naš Domagoj Duvnjak jedini je premašio budžet od 10 milijuna eura, precizno on iznosi 10,285.000 eura. Prate ga najpoznatiji, a zanimljivo je da je svima od njih, osim RN Löwenu, budžet za novu sezonu malo narastao.

Ipak, Löwen je sa 7937 na drugom mjestu, ispred Füchse Berlina, Magdeburga i Flensburga. Preko 5 milijuna eura prešao je budžet još samo Hannovera, za koji će igrati Ivan Martinović.

Svi ostali su ispod 5 milijuna, a najmanji među njima, sa 2,164 milijuna eura, je Ludwigshafen. Ispred njega je Bietigheim koji ima 500.000 eura više.

Pa, kada spomenemo to u usporedbi s nama, moramo biti sretni da imamo Zagreb i Nexe, jer bi oni budžetima u ovom trenutku sigurno bili donji dio Bundeslige, a hrvaju se s njihovim vrhom. To je vrijednost koje ponekad nismo svjesni.

Linker
04. svibanj 2024 00:52