Arhiva

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
BRILJIRALE MLADE NADE

Drama u završnici: Zagrebaši propustili napad za prvu pobjedu u Ligi prvaka nakon čak 21 utakmice

PPD Zagreb i dalje bez pobjede u Ligi prvaka, u Brestu je odigrao neodlučeno (30:30) s Meškovom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. studeni 2021. 20:33

MEŠKOV - PPD ZAGREB 30:30 (13:15)

BREST – SD Victoria. Gledatelja 1000. Suci: Michal Badura i Jaroslav Ondogrecula (Slovačka). Delegat: Miroslaw Baum (Poljska).

MEŠKOV: Saldacenka (8), Ušik (2); Santalov 1, Bonnefond 2, Sretenović 1, Jurinjok 5, Skube 4, Šumak 5, Baranov 1, Paczkowski, Kašparek 6, Sevliasiuk, Vailupau 5(3), Malus, Tamašuk, Silko.

PPD ZAGREB: Slavić, M. Mandić (13); Vistorop 2, Ćavar 5, Faljić, Klarica 6, Gojun, Srna 5, Klis, Musa 1, Matanović, Čupić 7(4), Ravnić, Obranović 2, Leimeter, Grahovac 2.

SEDMERCI: Meškov 3(3), PPD Zagreb 4(4).

ISKLJUČENJA: Meškov 6 min. (Bonnefond, Jurinjok, Malus), PPD Zagreb 4 min. (Srna 2+2).

IGRAČ UTAKMICE: Matej Mandić.


Meškov i PPD Zagreb tražili su u međusobnom dvoboju u Bjelorusiji prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Bila je to jako dobra utakmica momčadi Ivice Obrvana, vjerojatno i najbolja u elitnom natjecanju ove jeseni, ali nagrada je na kraju ipak izostala.

Ogled je završen remijem, pa je Meškov stigao do prvog boda, dok je PPD upisao drugi, ali na pobjedu u Ligi prvaka čeka dugih 687 dana, od ožujka prošle godine. Osim pozitivnog rezultata, Zagrebove navijače mogla je razveseliti igra mladih nada Mateja Mandića, Zvonimira Srne i Luke Lovre Klarice...

Prvo poluvrijeme hrvatski prvak odigrao je dobro, na odmor je otišao s prednošću od dva pogotka. Brojni izostanci stvorili su probleme treneru Obrvanu, jer nije mogao računati na Davida Mandića, Mateja Hrstića, Marina Šipića i Karpa Sirotića. Stoga je na vratima krenuo 19-godišnji Matej Mandić, u sredini obrane bio je 'hrvatski zid' sastavljen od Jakova Gojuna i Željka Muse, na halfovima Zvonimir Srna i Csaba Leimeter, ujedno i lijevi i desni vanjski u napadu, dok su na krilima bili Davor Ćavar i Ivan Čupić. Domaćin je bio bez hrvatskog reprezentativnog vratara Ivana Pešića s kojim je prijevremeno raskinuo ugovor.

Atmosfera u Brestu bila je prilično mirna, najglasniji je bio službeni spiker koji je s tribine nastojao animirati ne baš glasne gledatelje. Pružilo je to gostima iz Zagreba idealne uvjete za put do prvih bodova, a prikazano u prvih 30 minuta nudilo je optimizam. Na terenu smo vidjeli veliku, žestoku borbu dvaju momčadi koje su u ovom susretu vidjele idealnu priliku za iskupljenje zbog slabih ovosezonskih rezultata.

Samo otvaranje bilo je jako dobro, PPD Zagreb poveo je s 2:5 u 8. minuti, zabio je Ćavar. Međutim, pogreške u napadu suparnik je znao kazniti te se vratio na 4:5, da bi potom uslijedilo novo odvajanje gostiju, nakon kontre Čupića i Ćavara u 11. minuti bilo je 4:7.

Prema kraju poluvremena PPD-ovci su malo stali, što je bjeloruski sastav iskoristio za novo približavanje te je u 25. minuti na semaforu 11:11. Nije to smetalo Zagrebašima koji su se ponovno uspjeli podići, te zahvaljujući dobroj obrani i raspoloženom Mandiću (7 obrana u prvom dijelu) na vratima otići na odmor s +2.

No, trebalo je na istoj razini odigrati i drugo poluvrijeme. Nastavak je dobro otvorio Klarica na desnom vanjskom, nastavio je Zagreb u dobrom ritmu, i u 39. minuti imao je prednost 17:20. Uslijedilo je pet minuta u znaku domaćina, koji je u 44. minuti stigao do izjednačenja (21:21). U posljednjih 15 minuta igralo se gol za gol, pritom je svaka pogreška mogla biti kobna.
Meškov je u prvo vodstvo stigao u 47. minuti (23:22), no nakon još jedne dobre obrane Mandića vratio se hrvatski prvak u ritam vodstvo-remi. Puno toga se događalo u završnim minutama, imao je Zagreb i igrača više od 57. minute, pa i priliku za pobjedu u posljednjem napadu, ali udarac Klarice nije bio precizan.

Imali su domaći 15 minuta za završni napada nakon minute odmora, Jurinjok je skočio s lijevog krila, ali je još jednom sjajnom obranom Matej Mandić potvrdio status najboljeg pojedinca susreta.

Ivica Obrvan ovako je prokomentirao bod iz Bresta:

"Čestitke igračima obje ekipe na napornoj i zanimljivoj utakmici. Bila je ovo vrlo teška utakmica i za jedne i za druge jer se nalazimo u nezavidnoj poziciji, na posljednja dva mjesta na ljestvici. Žao mi je što nismo pobijedili. Mislim da smo se jako dobro borili, Meškov je pritiskao, ali mislim da smo bili bliži pobjedi. Na kraju je pak suparnik imao zicer za pobjedu, tako da moramo biti zadovoljni i bodom", kazao je trener PPD Zagreba.

U prvi plan istaknuo je mladiće u svojoj momčadi koji su u Bjelorusiji pokazali da zaslužuju dres hrvatskog prvaka.

"Pohvalio bih moje mlade igrače koji su pokazali karakter i odigrali jednu lijepu utakmicu koja će nam, nadam se, biti još veći zalet za kvalitetan rad uoči sljedećih nastupa."

Sandro Obranović je dodao:

"Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj borbenosti. Složio bih se s trenerom u svemu što je rekao, žao mi je što zadnji napad nismo iskoristili kako bi uzeli dva boda. Obično smo prije padali u drugom poluvremenu, ali mi je jako drago da smo se nastavili boriti do kraja. Ovako moramo nastaviti i u sljedećoj utakmici pokušati uzeti oba boda, da budemo u prednosti."

A u subotu PPD Zagreb kao nominalni domaćin igra u Umagu, da bi sljedećeg tjedna ugostio Meškov.

Linker
20. travanj 2024 07:25