Zeljko Hajdinjak / CROPIX
TEŽAK UDARAC ZA RUKOMET

DRASTIČNE MJERE! IGRAT ĆE SE SAMO LIGA PRVAKA, SVE OSTALO JE - OTKAZANO Reprezentacija ide izravno na Euro, ali klubovima su srušeni snovi

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. travanj 2020. 17:47

Izvršni odbor EHF-a sastao se na videokonferenciji i donio niz odluka u vezi s daljnjim prestankom europske rukometne sezone, zaključivši kako se niti jedan meč ne može održati u lipnju.

- Liga prvaka neće imati osminu finala i četvrtfinale, a na Final Four koji se igra 28. i 29. prosinca u Kölnu idu četiri najbolje momčadi iz skupina, a to su Barçelona, PSG, Kiel i Veszprem.

- Liga prvakinja Final Four će imati u Budimpešti 5. i 6. rujna. Postoji mogućnost ako pristane domaćin da se igra Final Eight, no ako ne bude novca, bit će F4 s četiri najbolje ekipe iz skupina ove sezone, a to su Metz, Esbjerg, Györ i Brest.

- EHF kup rukometaša se poništava, neće biti F4 u Berlinu 29./30. kolovoza.

- EHF kup rukometašica te Challenge kup kod muških i kod žena također se poništavaju. Tako bez prilike za finale i naslov ostaju Podravka Vegeta i Lokomotiva.

- preostala četiri kola ženskih kvalifikacija za EURO 2020. otkazana su. Na temelju rangiranja EURO 2018. na završni turnir koji će u prosincu biti u Danskoj i Norveškoj plasirale su se: Francuska, Rusija, Nizozemska, Rumunjska, Švedska, Mađarska, Crna Gora, Njemačka, Srbija, Španjolska, Slovenija, Poljska, Češka, Hrvatska. Ždrijeb za ženski EHF EURO 2020. održat će se 18. lipnja u Beču.

- otkazani su i kvalifikacijski susreti (play off) za SP 2021. rukometaša. Na temelju konačnog poretka muškog EHF EURO 2020. na Svjetsko prvenstvo u Egiptu kvalificiraju se: Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka, Francuska. Španjolska, Hrvatska i Norveška već su kvalificirane kao tri najbolje rangirane reprezentacije, Danska je tamo kao svjetski prvak.

- Turniri olimpijskih kvalifikacija, kako sada stvari stoje, bit će u sličnim terminima u kojima su trebali biti - dogodine.

- Mlađi uzrasti. U uskoj suradnji s IHF-om, i njihovim otkazima SP za rukometašice, EHF će odgoditi ovogodišnje manifestacije za mlađe uzraste. Prijedlog je da muški Euro U20 u Austriji i Italiji bude u siječnju, a tako i Euro U18 u Makedoniji. No, ti prijedlozi će tek ići na dogovor u skladu sa situacijom.

Na kraju odluka pismo podrške svim federacijama uputio je predsjednik EHF-a Michael Wiederer. Koliko će to pomoći da se spasi situacija, vidjet ćemo. Možda da su sve poništili, a ovako…

Linker
26. travanj 2024 01:13