JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF Jozo Cabraja/kolektiff
KUP RUKOMETAŠICE

Dupla kruna se vratila u Koprivnicu: Podravka srušila Lokomotivu i osvojila svoj 26. naslov u Kupu

Bio je to vrlo dobar susret za publiku u ne baš prepunoj Žatiki. Imalo se što za vidjeti, i dobre obrane i efikasnih napada i sjajnih šuterica…
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. svibanj 2024. 20:03

LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA29:33 (13:14)

POREČ SD Žatika. Gledatelja 600. Suci: Cindrić i Gonzurek (Osijek)

LOKOMOTIVA: Mamić 1 (7+1), Kraljević; Marić, Burić, Tupek, Malec 5, Babara, Dramac 2, Japundža 3 (1), Lisjak 4, Fratnik, Trunkova 6, Sedloska, Zrilić 1, Prkačin 10, Mehmedović 1.

Trener Vedran Krkač

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (4), Bešen; Zadravec, Vuković, K. Pandža 9, Popović 1, Ćurić, Franušić 2, Đelekovčan, L. Kalaus, D. Kalaus, Šenvald 3, Vuljak, Šimara 3, A. Pandža 2, Mamić 13 (4).

Trener Ivica Obrvan


Podravka je osvojila 26. naslov pobjednica Kupa Hrvatske i u Koprivnicu se vratila dupla kruna nakon što je niz posljednjih godina prekidala Lokomotiva. Podravka je obranila Kup naslov osvojen lani isto protiv Lokomotive.

17. puta u finalu su se našle dvije naše najbolje ekipe. Podravka je u polufinalu lako izbacila Split, a Lokomotiva ništa teže Dugo Selo. Podravka je ove godine bolja, ali u njihovim međusobnim susretima kako god da jest favorita nema. Pokazalo se to i ovaj put.

Treba primijetiti da su i jedna i druga ekipa počele bez izmjena igračica obrana – napad. Reklo bi se moderno. Lokomotiva je dobro ušla u utakmicu, makar je zagrijavanje išlo nešto teže. No, kada su propucale s vanjskih pozicija Prkačin i Dramac to je bio ogroman problem za obranu Podravke. Možda je Ivica Obrvan ciljano postavio obranu plitko, vjerujući da će se ključne šuterice Lokomotive umoriti, ali Kristina Prkačin se nije umarala i završila je u prvi dio sa 7 komada, što se ipak jednog obrani kao što pretendira biti Podravkina ne bi smjelo događati.

S duge strane Podravke je težila igrati brzo, ali su im u toj brzini ispadale lopte, nisu imale dobar timing natrčavanja na loptu u polukontri i tu su dosta pogubile, pa se Lokomotiva dobro držala. Uz to, Šimara je fulala dva šuta s krila u uvodu, Mamić je odlično branila i da nije bilo Katarine Panže Podravka bi bila u problemima. Ali, Katarina Pandža je nalazila rješenja, Josipa Mamić sjajno je kupila otpatke i zabijala golove i na kraju se Podravka izvukla iz minusa. Ivica Obrvan je na 7:5 za Lokomotivu tražio time out, pogodio, jer se njegova ekipa sa 3:0 vratila hitro u utakmicu, ali Prkačin je čuvala distancu i Podravka se nije uspjela odvojiti. U finišu prvog dijela odlično je zaigrala i druga sestra Pandža, Ana, a Podravka je nakon prvih 30 minuta sačuvala minimalnu prednost.

Bio je to vrlo dobar susret za publiku u ne baš prepunoj Žatiki. Imalo se što za vidjeti, i dobre obrane i efikasnih napada i sjajnih šuterica… U svakom slučaju dobra slika za hrvatski ženski rukomet koji nije baš u idealnom stanju generalno gledano.

Podravka je nastavak otvorila sa 3:0, obrana je odradila odličan posao, napad je istrčao za lake golove i Vedran Krkač je na -4 morao već nakon dvije i pol minute zvati time out da pokuša zaustaviti kraj već u ranoj fazi drugog poluvremena.

Podravka je pokazivala veću širinu, Lokomotiva je dosta ovisila o šutu Kristine Prkačin i tome je vjerojatno po prognozama Ivice Obrvana morao doći kraj. Podravka je došla do +5 i tu se već nakon nekoliko uvodnih minuta kraj mogao nazrijeti.

Josipa Mamić u nastavku je za obranu Lokomotive izgledala kao Vinicus Junior, dosegnula je deset golova već 40. minuti. Ugasio se vanjski šut Lokomotive, brže i snažnije obrana Podravke je istrčavala prema Prkačin i Dramac koje su se teško nosile s kontakt igrom i tu je ustvari bio kraj Lokomotivinih nada da može iznenaditi u ovom finalu.

Kod plus 6, nakon dva uzastopna gola Lokomotive 14 minuta prije kraja Obrvan je morao time outom pozvati svoju ekipu da se uozbilji, jer utakmica još nije bila gotova. Makar je sve bilo riješeno, pitanje koje se nametalo bilo je može li Podravka dosegnuti i velikih deset golova prednosti, ali Lokomotiva je pokazala da je prava ekipa i to nije dozvolila. Istina. Obrvan je mijenjao… Čak se Lokomotiva spustila na -4. U ovom trenutku Podravka je jača i pehar odlazi u Koprivnicu, to je suština cijele priče.

Linker
18. lipanj 2024 07:16