SYLVAIN THOMAS Afp
NIJE MU SJELO

‘Duvnjak je trebao dobiti crveni, dosta mi je više ovih moralnih pobjeda‘ Izbornik Portugala bijesan

‘Dosta mi je više ovih moralnih pobjeda i sudaca koji su nam na Euru sudili u utakmici za 5. mjesto‘
Piše: SNObjavljeno: 14. ožujak 2021. 08:26

Hrvatska rukometna reprezentacija je u susretu 2. kola kvalifikacijskog turnira za plasman na OI u Tokio u Montpellieru u pravom trileru bila bolja od Portugala (25-24).

Pobjednički pogodak postigao je Luka Cindrić 20 sekundi prije kraja. Izabranici Hrvoja Horvata su se 'vratili iz mrtvih' jer su veći dio utakmice odigrali jako loše, a početkom drugog dijela gubili sa čak šest pogodaka razlike.

U zadnjih 15 minuta uslijedio je veliki preokret kojeg su začetnici bili krila Ivan Čupić i David Mandić, a u dramatičnoj završnici presudila je Cindrićeva kvaliteta. Unatoč pobjedi, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, jer mogu ispasti u slučaju da u zadnjem kolu Portugalci dobiju Francuze.

Dok je s jedne strane izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat bio oduševljen pobjedom koja je Kauboje ostavila u igri za Tokio, na drugoj strani izbornik Portugala Paulo Jorge Pereira bio je bijesan. Ljut posebno zbog jedne situacije u samoj završnici kada je Domagoj Duvnjak laktom u lice udario Ruija Silvu.

image
SYLVAIN THOMAS Afp

- Trebao je dobiti crveni karton, pogledali smo snimke, ali su suci procijenili kako nije bilo ništa strašno, a mi smo osim toga čak tri napada igrali bez Silve. Dosta mi je više ovih moralnih pobjeda i sudaca koji su nam na Euru sudili u utakmici za 5. mjesto, ali su onda znali pravila. Sve je djelovalo kako će Hrvati izgubiti, ali, mi još uvijek nemamo tu snagu za ovakve ratove, a Hrvatska ju je uvijek imala.

Linker
07. studeni 2021 11:29