Cropix/Ante Ćizmić
P. ŽUKINA IZ KRAKOWA

DUVNJAK OGORČEN 'Ma već mi je glupo o ovome pričati! Sve smo snimili na videu, a ništa im nismo mogli!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. siječanj 2016. 23:02

Pretrpjeti poraz od momčadi kao što je Francuska u rukometu nije tragedija, no prilična je blamaža kad se pretrpi na taj način i s tolikom razlikom. Naši su igrači nakon ogleda toga bili svjesni. Čak ni “prva violina” Domagoj Duvnjak nije imao objašnjenje. Previše mu se često to događa u posljednje vrijeme:

- Od prvog do zadnjeg nismo bili pravi, Francuzi su nas apsolutno nadigrali. Uvijek isti scenarij, već mi je glupo o tome pričati. Oni su jako pametno igrali, usporili su nas i lomili nas na početku malo-pomalo. Sve smo snimili na videu, ništa nam novo nisu “prodali”, a opet im je sve prolazilo i polazilo za rukom. Mi smo kao mlađi trebali biti brži od njih, oni su fizički jači. Ništa im nismo mogli, nismo odigrali praktično niti jednu kontru ili polukontru sve do samog kraja. Što reći?! Bolji su, jači, zasluženo su pobijedili.

Igor karačić bio je također nevidljiv kao i ostatak momčadi:

- Francuska je uvijek Francuska, nametnuli su nam svoj ritam. Stvarno su to odradili onako na iskustvo. Puno mi još moramo raditi da bismo parirali momčadi kao što je Francuska, nadam se da će se to uskoro dogoditi...

Marku Mamiću bilo je ovo prvo iskustvo protiv Francuske:

- Prvo, a bilo je jako loše. Ne znam što mogu pametno reći. Gotovo od samog početka krenuli smo loše, previše smo griješili i u obrani i u napadu. Ništa nam nije polazilo za rukom.

Jakon Gojun je veteran borbi s Francuzima još od 2009. I SP-a u Hrvatskoj. Opet nije bilo dobro kao ni tada u finalu:

- Nije bilo obrane, previše su nas i prelagano raširili. Već nakon prvog dijela su se odvojili i pomoći nije bilo.

Marino Marić bio je odličan u zadnje dvije utakmice, sada Francuzima uopće nije zabio:

- Pali smo na njihove fore, uzeli su inicijativu i držali nas u šahu od početka. Lagano su se, gol po gol odvajali, mi smo nešto probavali, “trzali” se, ali pomoći nije bilo. Strašno su agresivni i pokretljivi u obrani, iako igraju s dosta prostora među igračima, nije bilo lopti za crtu, oni jednostavno odlično zatvaraju putanje kojima se lopta može uputiti. Što reći, nadigrali su nas na iskustvo, a mi nismo bili pravi...

Linker
19. svibanj 2024 14:07