Manuel Štrlek zabija Angoli
 JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF
STRUČNI KOMENTAR

‘Duvnjakova zamjena posao je odradila vrlo dobro, a drago mi je da je konačno šansu dobio i taj igrač...‘

‘Golman Pešić je svoj posao obavio dobro, ali potrebna mu je veća pomoć suigrača u obrani‘
Piše: Nenad ŠoštarićObjavljeno: 18. siječanj 2021. 08:04

Stručni komentar Nenada Šoštarića, izbornika ženske rukometne reprezentacije i trenera Lokomotive:

U prvo poluvrijeme ušli smo s grčem, s 5-1 zonom koja nije radila prekršaje, a promašili smo i četiri čista zicera, Zlatko Horvat sedmerac i dvaput s krila, Manuel Štrlek kontru. Angolci su nam zadavali previše posla, pucali su bez kontakta s lijevog i desnog vanjskog. Previše smo opet igrali blok-zonu, a nismo radili prekršaje.

U drugom poluvremenu je to izgledalo puno bolje. Mijenjali smo obrane 6-0 i 5-1, Ivan Pešić je odlično obranio par lopti. Dobro smo rješavali tu njihovu duboku zonu, koja je nekad bila 3-3, nekad 4-2 ili 5-1, Kević je tu obavio dobar posao. Isto tako i desna strana našeg napada, Ivan Čupić je bio skoro na sto posto i odigrao je vrlo korektnu utakmicu, Ivan Martinović također još jednom nakon Japana, te klasika Marino Marić na pivotu.

Dobro je da smo otvorili prostor da se Domagoj Duvnjak odmori, a Kević je posao vodonoše obavio jako dobro. Drago mi je da je ušao Halil Jaganjac, da smo vidjeli da s njim možemo 6-0 i da i s njim imamo tu priču šuta s lijevog vanjskog.

Moram priznati da me Angola iznenadila jer su bili dosta disciplinirani, prelazili su s krila ili vanjskog na drugog pivota i time si stvarali šanse za šut. Međutim, vidjela se i ta njihova ‘divlja’ igra kad su radili prekršaje za isključenja koji nemaju veze sa sportom. Njihovo desno krilo dobilo je crveni karton zbog sedmerca Pešiću u glavu, a drugo desno krilo se iz ogromnog kuta odlučilo na ‘frk’ i naš vratar mu je to skinuo.

U prvom poluvremenu poveli smo 8:6 i imali napad, pa je iz toga ispalo 9:8 za njih. Kad smo se u nastavku odvojili na tri razlike, uspjeli smo dalje odraditi priču obrane i napada, i to je onda bila stvar tehnike jer su Angolci pokušali pucati što prije. Moramo pripaziti jer smo dva-tri gola dobili iz brzog centra i guranjem u leđa, koncentracija u tom dijelu definitivno mora biti bolja.

Pešić je svoj posao obavio dobro, ali potrebna mu je veća pomoć suigrača. Naime, obrambeni igrači trebaju ulaziti u kontakt sa suparničkim pucačima, jer kad vam igrač visok dva metra puca s devet metara neometan, to je kao na treningu, zicer. Moramo poboljšati tu priču kontakta.

Linker
20. travanj 2024 12:13