Ivica Obrvan

 Rukometni savez BiH (Facebook, screenshot)
GORUĆI PROBLEM

‘Europsko prvenstvo je već sad neregularno! Ovo što mi prolazimo, prolaze i Hrvatska, Srbija, Crna Gora...‘

‘S ludilom smo suočeni zadnjih 20-ak dana... Iskreno, očekivao sam ovako tešku situaciju‘
Piše: SNObjavljeno: 10. siječanj 2022. 18:56

Bivši hrvatski rukometaš i rukometni reprezentativac, a danas izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivica Obrvan, mišljenja je kako je nadolazeće Europsko prvenstvo već sada neregularno.

Obrvan se, naglasimo, javnosti obratio nedugo nakon što je saznao da čak četvorica njegovih igrača propuštaju start EURA (Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina).

"Ovo zadnje testiranje. S mog kuta gledanja, ludila s kojima smo suočeni zadnjih 20-ak dana, svakodnevnim duplim testiranjima, psihozom iščekivanja rezultata, pozitivno-negativno, može trenirati, ne može trenirati, odlazak u Osijek, otišli smo pozitivni, vratili se s potencijalno dvije zaraze. Iskreno kažem, očekivao sam ovako dosta tešku situaciju i bio sam pesimist po pitanju ove zaraze, živjeli smo u vremenu kada se epidemiološka briga oko nas nije poštivala, ne samo ovdje, nego svugdje. Zima je, ljudi koji su se kretali oko nas nisu možda najbolje poštivali epidemiološke mjere. Ne možete živjeti u staklenom zvonu, igrači hodaju, udišu zrak, bez obzira na to što smo se distancirali, nosili maske i dosta se pazili, dogodilo se da imamo četiri igrača koja su otpala u ovom trenutku, vrlo bitna četiri igrača koji su prošli trenažni proces", rekao je Obrvan uoči puta u Slovačku pa dodao

"Nažalost, to je tako. Ja bih se usudio reći da je ovo prvenstvo Europe već u ovom trenutku neregularno, ne samo za BiH, već za sve. Ovo što mi prolazimo sada, prolaze i ostali, čak i gore, Crna Gora i Srbija. I Hrvatska ima nekolicinu zaraženih. Prvenstvo će se igrati, ali ja ne smatram da će ono donijeti nešto dobro rukometu", zaključio je.

Ovogodišnje Europsko prvenstvo igra se od 13. - 30. siječnja u Mađarskoj i Slovačkoj.

Linker
20. srpanj 2024 07:36