Hrvatska je s dvije pobjede izborila prolazak u drugi krug

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
NOVI IZAZOVI

Evo protiv koga će igrati Hrvatska! Otvaramo sa senzacijom, a onda slijedi veliki derbi i najteža utakmica

‘Kauboji‘ će igrati u grupi I u kojoj su smještene dvije najbolje momčadi iz grupa A, B i C
Piše: S.N.Objavljeno: 17. siječanj 2022. 21:56

Nakon što je Francuska pobijedila Srbiju postalo je jasno da je Hrvatska izborila drugi krug na Europskom prvenstvu u rukometu. 'Kauboji' će igrati u novonastaloj grupi I u kojoj su smještene po dvije najbolje momčadi iz grupa A, B i C.

Hrvatska će drugi krug otvoriti u četvrtak utakmicom protiv Crne Gore koja je izborila prolazak sjajnom pobjedom protiv Slovenije. Dva dana kasnije, u subotu, na rasporedu je možda i najteža utakmica drugog dijela, ona protiv Danske.

U ritmu igranja svaka dva dana u ponedjeljak je Hrvatskoj protivnik prva momčad iz grupe B. U konkurenciji su Island, Mađarska, Portugal i Nizozemska. Island nakon dvije utakmice ima 4 boda i sutra igra protiv Mađarske koja ima 2 boda. Nizozemska također ima 2 boda i igra protiv Portugala koji je bez bodova. Posljednju utakmicu Hrvatska će igrati u srijedu protiv drugoplasirane momčadi iz te skupine.

Francuska i Danska su u skupinu prenijele po dva boda, Hrvatska i Crna Gora su ušle bez bodova, a tko će iz grupe B prenijeti bodove vidjet ćemo nakon sutrašnjih utakmica. Dvije najbolje momčadi iz nove skupine igrat će u polufinalu Europskog prvenstva.

Linker
26. travanj 2024 04:24