PRIREDBA STUDIO
BEZ PROBLEMA

Fantastična Hrvatska uvjerljivo svladala Srbiju i izborila polufinale Svjetskog prvenstva: ‘Imamo svoj cilj‘

‘Mi se spremamo zadnjih par mjeseci za cijelo prvenstvo tako da do finala ne bi trebalo biti nekih velikih iznenađenja‘
Piše: SNObjavljeno: 12. srpanj 2023. 10:54

U grupnoj fazi Svjetskog rukometnog prvenstva gluhih, Hrvatska je u šest susreta ostvarila šest pobjeda te s maksimalnim brojem bodova ušla u polufinale. Utakmice protiv Kenije i Kameruna nisu se odigrale jer reprezentacije nisu došle u Dansku pa su oba susreta registrirana rezultatom 10:0 za našu reprezentaciju, a u posljednjem susretu pala je i Srbija 31:16.

Nakon malo ukočenog početka utakmice i nekoliko promašenih pogodaka naš najbolji strijelac, Tomislav Bošnjak otvorio je susret prvim pogotkom i pokrenuo sigurnu seriju. Hrvatska je bila nezaustavljiva kroz cijelo prvo poluvrijeme kada je na predah otišla s rezultatom 16:6. Sjajna igra naših reprezentativaca nastavila se i u drugom dijelu, pa su kao i u dosadašnjim susretima priliku dobili i mlađi, manje iskusniji igrači. Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja, a finalni rezultat bio je 31:16 u korist naše reprezentacije.

Jedanaest golova za Hrvatsku postigao je Tomislav Bošnjak, šest Patrik Radić, tri Florijan Kolarić, po dva su dodali Antonio Rozić, Ivan Pajić i Vedran Jakovljević dok su jedan gol postigli Ilija Perak, Pero Jukić, Leonardo Vučak, Mateo Perak i Marjan Turković. Najboljim igračem utakmice proglašen je Patrik Radić.

image

H

PRIREDBA STUDIO

- Danas smo ostvarili pobjedu protiv Srbije! Bila je dobra utakmica, zadovoljni smo, odradili smo sve što smo se dogovorili. Trener je zadovoljan, prvi smo u skupini i čekamo sutrašnju utakmicu između Srbije i Turske za daljnji rasplet – rekao je Ilija Perak.

- Mi se spremamo zadnjih par mjeseci za cijelo prvenstvo tako da do finala ne bi trebalo biti nekih velikih iznenađenja ako igramo svoju igru i ako dečki rade ono što je izbornik tražio od njih. Slijedi nam polufinalne, a igrat ćemo s poraženim iz ogleda Srbije i Turske. Mi imamo svoj put i svoj cilj, nadamo se pobjedi i dobroj utakmici u finalu! - rekao je Jakov Previšić, kondicijski trener Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih.

Polufinale je na rasporedu u petak, 14. srpnja u 16 sati.

Linker
28. travanj 2024 07:32