SASA PAHIC SZABO/KOLEKTIFF
A DOBRO SU POČELI

Fijasko Hrvatske na kraju Svjetskog prvenstva: izgubili od Ovčjih otoka i završili turnir s četiri poraza

Po pet pogodaka u posljednjem nastupu na SP zabili su Zlatko Raužan i Tin Šestak
Piše: Hina/HRSObjavljeno: 02. srpanj 2023. 17:13

Hrvatska muška rukometna reprezentacija do 21 godine zauzela je osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što je u dvoboju za sedmu poziciju izgubila od Ovčjih otoka sa 27:31 (14:16).

Nakon dobrog ulaska u prvenstvo, Hrvatska je izgubila četiri utakmice zaredom.

Po pet pogodaka u posljednjem nastupu na SP zabili su Zlatko Raužan i Tin Šestak, dok je Ellias Ellefsen bio peterostruki strijelac za Farane.

Farski otoci su od prve minute zaigrali su sedam na šest. Hrvatske igrače to nije previše iznenadilo. Premda obrana nije pokazivala znakove agresivnosti i čvrstoće, Hrvatska je vodila nepunih 20 minuta. Sredinom poluvremena imala je plus dva (9:7), uz samo jednu obranu vratara. I napad da to podigne na tri razlike. Ipak, igrači nisu uspjeli u tom naumu i slijedio je pad.

Nepunih šest minuta Hrvatska je bila bez pogotka, a suparnici su to znali iskoristiti. Nizom od tri pogotka preuzeli su vodstvo i više ga nisu ispustili do kraja. Na predahu je tako bilo 14:16. Pri tome je Hrvatska imala 58, a Farski otoci čak 70 posto realizacije. Pet od 10 pokušaja pogodili su s 9 metara, Hrvatska 3/6. Uz to su imali jednu obranu vratara više.

Već u ranoj fazi drugog poluvremena, Farani su se odvojili na tri razlike. Pokušavao je izbornik Andrija Nikolić rotirati sve što je imao na klupi, ali usponi i padovi u igri hrvatske reprezentacije bili su preveliki da bi se mogao okrenuti rezultat. Doduše, u jednom trenutku bila je jako blizu jer je Matej Mandić povezao tri obrane zaredom i stiglo se na minus jedan (26:27). Odmah nakon toga slijedila je nova crna rupa od šest minuta bez pogotka i tu je priči bio kraj.

Linker
04. svibanj 2024 13:24