JONATHAN NACKSTRAND
SAVRŠENA TAKTIKA

Francuskinje i njihov izbornik pucaju od ponosa: Jasno je što je presudilo, to je bilo čudesno!

‘Lijepo je vidjeti ovako raspoloženog trenera. On nam je kao otac ili djed, no nije uvijek takav‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 18. prosinac 2020. 21:32

Hrvatske rukometašice poražene su od Francuske sa 19-30 (5-15) u polufinalu Europskog prvenstva u Danskoj, a izbornik Nenad Šoštarić vjeruje da su za uvjerljiv poraz najviše krivi promašeni 'ziceri', nedovoljno aktivna napadačka igra i odlična francuska obrana.

Valentina Blažević ponudila je svoj osvrt na viđeno u Herningu.

- U prvom dijelu promašile smo previše otvorenih šuteva i Francuska je to kaznila brzim kontranapadima. U nastavku smo igrale našu igru, ali je zaostatak bio prevelik i nismo ga uspjele dostići iako smo to jako željele. Čestitke Francuskinjama, bile su jako dobre.

Marijeta Vidak je dodala:

- Ušle smo u utakmicu malo lošije, one su nas sredile kontrama koje nekako uvijek najteže padnu. Pokušale smo se vratiti, nismo uspjele. Tužne smo, željele smo osigurati medalju, ali to je sport, oporavit ćemo se i u nedjelju dati sve od sebe da osvojimo medalju.

image
JONATHAN NACKSTRAND

Andrea Šimara stekla je veliko iskustvo na ovom Euru.

- Loše smo otvorile utakmicu, prodale su nam dosta kontri i napravile veliku razliku. Nije bilo snage za povratak, ostaje nam utakmica za broncu. Skupit ćemo glave i idemo po medalju.

Olivier Krumholz na pressicu je stigao s osmijehom od uha do uha.

- Jako smo sretni. Naša obrana bila je čudesna, osobito Nze Minko koja je bila nevjerojatna. Bili smo vrlo ozbiljni u prvom poluvremenu, nastavak nije bio savršen, ali to nije problem jer smo već bili osigurali finale. Vrlo sam ponosan na moje igračice!

Beatrice Edwige je dodala:

- Tako je lijepo vidjeti ovako raspoloženog Oliviera. On nam je kao otac ili djed, ali nije uvijek takav. Hrvatska nam je zabila pet golova u prvom poluvremenu, to je izvanredno. Obrana 5-1 bila je dobra strategija, iako smo se pitale kako će to izgledati kad obično igramo 6-0. Sve smo jako ponosne.

Linker
24. travanj 2024 17:27