SYLVAIN THOMAS Afp
SADA JE SVE JASNO

Francuzi zabili 40 golova i praktički osigurali prolaz, evo što treba Hrvatskoj da ode u Tokio na OI!

Hoće li posljednjeg dana kvalifikacijskog tunira svi igrati pošteno? Naš izbornik ne sumnja u to...
Piše: Dražen Pinević, SNObjavljeno: 13. ožujak 2021. 22:30

U dramatičnom ogledu protiv Portugala vratili smo se iz mrtvih i ostali u igri za Olimpijske igre. Ali, prava drama tek sada počinje. Rasplet slijedi u nedjelju.

Dakle, ako u nedjelju Francuska ne izgubi od Portugala, a mi dobijemo Tunis, Hrvatska sigurno ide na Olimpijske igre. Imamo nadu koju smo gotovo već bili izgubili. Doduše, Francuzima ta utakmica ništa neće značiti. Večeras su dobili Tunis s čak 40:29 i prakltički osigurali plasman na Olimpijske igre.

Sada je situacija sljedeća: u nedjelu od 18.30 Hrvatska igra protiv Tunisa, moramo pobijediti, gol-razlika nije važna. A onda od 21 sat na parket dvorane u Montpellieru izlaze Francuzi i Potrtugalci. U slučaju pobjede Francuza ili remija, Hrvatska prolazi. Ako Portugal pobijedi s jednim, dva, tri ili četiri razlike, dalje idu Portugal i Francuska. Ako Portugal pobijedi sa šest ili više razlike, što baš nije vjerojatno, onda bi na Igrama nastupili Portugal i Hrvatska.

Naš izbornik Hrvoje Horvat nakon dvoboja s Portugalom izjavio je kako ne sumnja u pošten i maksimalan pristup Francuza... Dakle, ovisimo o Francuzima, uz naravno našu pobjedu protiv Tunisa, koja je apsolutni imperativ i što bi bilo realno, ali bilo bi bolje da ovisimo sami o sebi.

No, nakon ovog trilera protiv Portugala uspjeh je i da smo dalje u šansi...

Linker
19. travanj 2024 17:43