PROFIMEDIA, CROPIX, SN ILUSTRACIJA
TRAŽI SE IZBORNIK

Glas naroda: Ovo je čovjek koji može prekinuti kalvariju hrvatskog rukometa

I dok HRS pregovara sa Sigurdssonom, čitatelji SN smatraju da bi najbolji izbornik bio Vujović
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. veljača 2024. 13:38

Hrvatska rukometna reprezentacija opet je na još jednoj u nizu povijesnih prekretnica. Nakon novog lošeg nastupa na EP-u u Njemačkoj i mizernog 11. mjesta, smijenjen je izbornik Goran Perkovac. Nastavljena je kalvarija hrvatskog rukometa.

Očajni nastup na SP-u u Egiptu 2021. (Lino Červar, 15. mjesto), zatim također nezadovoljavajuća "ekspedicija" na EP-u u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. (8.), pa na SP-u 2023. u Poljskoj i Švedskoj (8.), koji su bili (ne)djelo Hrvoja Horvata - i sada spomenuti Perkovčev novi kiks, učinili su da je voda došla do ušiju.

Kao u staroj pjesmi Miše Kovača - "Plesala je samo jedno ljeto...", samo je jedno ljeto, bolje reći jednu zimu - "plesao" Goran Perkovac. Zatim je telefonski smijenjen od Upravnog odbora HRS-a, baš kao i Červar i Horvat prije njega.

Premda je na vlastitom predstavljanju Perkovac osobno poželio "mir na duže staze" u slaganju nove generacije, dobio je upravo nešto suprotno - najkraći izbornički "mandat" nakon nekih privremenih iz davnih 1990-ih. Nastavila se stara praksa - kontinuitet koji je kod nekih drugih najuspješnijih svjetskih reprezentacija jedina konstanta - u hrvatskom je rukometu očito posljednje o čemu se misli.

Nadležni su, dakle, smijenili Perkovca i u priopćenju najavili da će "odluka o novom izborniku biti donesena tijekom sljedećih nekoliko dana...". Kao i uvijek u sličnim situacijama, a bilo ih je posljednjih godina podosta, te se od prvog odlaska najtrofejnijeg Line Červara 2010. u posljednjih 15 godina traži već šesti izbornik, nakon Goluže, Babića, opet Červara, Horvata - sada i Perkovca...

Kandidati koji su se "plasirali u eter"; s pravom ili samo fiktivno su u startu bili Nenad Šoštarić, Slavko Goluža, zatim stranci Veselin Vujović, Xavi Pasqual i Raul Gonzalez, a naknadno i Noka Serdarušić... Kao u starom hitu Štulića i Azre: "Kažite mi tko je podoban, kažite mi tko je opasan, uvijek ista priča...".

Što se tiče Vujovića, upravo je on vodeći u anketi koju smo objavili na portalu Sportskih novosti. Do petka ujutro prikupio je gotovo 1000 glasova, odnosno 37% među ponuđenim kandidatima. Slijede ga Dagur Sigurðsson​ (23%), koji je već viđen na pregovorima u Zagrebu, te Ivano Balić (15%).

Linker
30. travanj 2024 16:15