ŠTO SU PRIČALI U ŠVEDSKOJ

Gobac o Baliću u petak: On je najbolji igrač; Tri dana kasnije: Uništio nas je, kriv je za sve...

Postoje pojedinci od kojih se uvijek traži argumentirano razglabanje i čvrsto stajanje iza svojih odluka. E, tu smo pali! Ali, to nisu učinili igrači nego Goluža, Šola i Gobac
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. siječanj 2011. 12:20

Hrvatska rukometna reprezentacija u Švedskoj ne blista . Na terenu djeluju ne odveć povezano, pomalo i beskrvno, uvuklo se ponešto pesimizma, a dosta apatije. No, koliko god nam, čisto s navijačke strane, to teško palo, navest ćemo jednostavno - to je sport. Nema sportaša ni momčadi koji samo pobjeđuju, koji nemaju pravo i na kiks, loša izdanja. Ova je barem momčad godinama naciju naviknula na najviše dosege i rezultate, te jedan loše odigrani turnir ne može i ne smije narušiti sliku o njima. Ali...

Postoje pojedinci od kojih se uvijek ipak traži trezveno razmišljanje, argumentirano razglabanje i čvrsto stajanje iza svojih odluka. E, tu smo pali u Švedskoj! Ali, to nisu učinili igrači nego izbornik Slavko Goluža, trener vratara Vlado Šola i izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac. Ovo nije novinarov stav već se ovakav zaključak sam po sebi nameće, bez ikakvog našeg komentara, a samo temeljem pregleda onoga što su spomenuti izjavljivali novinarima po pitanju vratara Alilovića i najboljeg igrača Ivana Balića. I Goluža i Gobac su verbalno 'lutali’. U ponedjeljak izjavljivali jedno, u utorak drugo, a u srijedu opovrgnuli ono što će izgovoriti u četvrtak, a ticalo se ponedjeljka... Kad se danas sagledaju njihove izjave, dečki u biti u Švedskoj igraju fenomenalno!

O MIRKU ALILOVIĆU

Nedjelja, 15. I.

GOLUŽA: Zadovoljan sam Mirkom i imam puno povjerenje u njega. Pa i Lavrov, a danas Omeyer, brane uvijek i u punoj minutaži. Mišljenja sam da Mirku treba kontinuitet i 60 minuta u kojima će dati svoj doprinos.

Subota, 22. I.

V. ŠOLA: U svakom slučaju Mirko nema zajamčenu poziciju prvog vratara, ni garanciju da će ostati među 16 igrača za drugi krug... Posljednjih 6 mjeseci brani loše u Celju... Čak smo razmišljali da Pešić mora početi utakmicu s Argentinom.

Nedjelja, 23. I.

GOLUŽA: Imam apsolutno povjerenje u njega. Protiv Danske nije imao dan, ali to se događa.

Utorak 25. I.

GOLUŽA: Što se izbora (vratara) tiče, poštovali smo kontinuitet, to je ono što mogu reći.

O IVANU BALIĆU

Petak, 21. I.

GOBAC: Balić je do sada najbolji igrač prvenstva. Uvjerljivo i bez konkurencije.

Ponedjeljak, 24. I.

GOBAC: Je li ovo privatna prćija ili reprezentacija? Bez obzira na sve zasluge i kvalitete koje imaju naši igrači. Puno je rekla i reakcija publike. Njemu (Baliću) to ne treba...

Utorak, 25. I.

GOBAC: Odvede nas u bunar, a potom poludi. Svi mu dopuštate sve. A on je, Balić, glavni krivac za otvaranje utakmice, nitko drugi!

Da, a usput i još jedna izjava. Sandi Šola, predsjednik HRS u SN od 25. siječnja reče: “Dogovor je da nećemo komentirati sve dok se naš nastup na SP ne završi.”

Kasno predsjedniče, dopredsjednik je skoro već sve prokomentirao.

Linker
01. svibanj 2024 11:25