Detalj s utakmice Francuza i Portugalaca
 SYLVAIN THOMAS Afp
PRVA REAKCIJA

Golemo razočaranje Hrvoja Horvata: Čudan je način na koji su izgubili, Francuzima se to inače ne događa!

Naši su rukometaši bili na putu prema aerodromu dok je trajala utakmica Portugala i Francuske
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. ožujak 2021. 22:48

Pratili su rezultat i na kraju ostali razočarani, a izbornik Hrvoje Horvat kaže:

- Nisam gledao, čudno mi je da su tako izgubili tri razlike na kraju u samom finišu, jer Francuskoj se to ne događa. Pobijedili smo dvije utakmice na turniru, nismo njih i to nas je koštalo.

Razočarani smo, ostaje nepopravljiv žal, nije nam lako u glavi u ovim trenucima, ali treba gledati naprijed. Drugo nam ne preostaje...

Evo tko sve ide na OI

Nakon tri dana završene su kvalifikacije za OI u Tokiju. Za nas loše, dramatičnije nije moglo, doslovno smo četiri sekunde bili do Japana, ali tamo ide Portugal.

SKUPINA MONTPELLIER

Nakon pobjede nad Tunisom Hrvatska je čekala da Francuska ne izgubi od Portugala. No, nije se dogodilo, makar je bilo blizu. Francuska je prokockala +3, Rui Silva je zabio kontru za pobjedu, a gol Portea poništili su njemački suci na kraju jer je isteklo vrijeme.

3. kolo: Hrvatska – Tunis 30:27, Francuska – Portugal 28:29 (Porte 6/Rui Silva 6). Poredak: Francuska 4 (+14), Portugal 4 (+7), Hrvatska 4 (0), Tunis 0 (-21).

SKUPINA BERLIN

Šveđani su u susretu odluke bili uvjerljivi protiv Slovenije, a pobjedom su izborili i broj 1 u skupini ispred Njemačke koja je put u Japan potvrdila protiv Alžira.

3. kolo: Njemačka – Alžir 34:26 (Gensheimer 5/Zohir 9), Švedska – Slovenija 32:25 (Ekberg 7/Marguč 5). Poredak: Švedska 5 (+18), Njemačka 5 (+17), Slovenija 2 (-8), Alžir 0 (-26).

SKUPINA PODGORICA

Teškom mukom, nakon što je gubio većinu utakmice, Brazil je uspio pobijediti Čile i izboriti plasman na OI. Norveška je i prije zadnjeg susreta bila sigurna za OI.

3. kolo: Brazil – Čile 26:24 (Dutra 5/E. Feutschmann 8), Koreja – Norveška 31:44 (Shin 8/Myrhol 7).

Ždrijeb za turnir u Tokiju, Portugal na Švedsku i Norvešku

IHF je već napravio ždrijeb skupina za Olimpijske Igre u Tokiju. Ono najzanimljivije pitanje riješili su tako što su Japan i Bahrein stavili u istu skupinu koja je na papiru lakša, ali je u spajanju u četvrtfinalu sasvim sigurno u većem problemu, jer na slabijeg naići nitko neće.

SKUPINA 1: Danska, Španjolska, Argentina, Francuska, Njemačka, Brazil.

SKUPINA 2: Japan, Bahrein, Egipat, Norveška, Švedska, Portugal.

Linker
15. travanj 2024 18:42