HENNING BAGGER
SJAJNA VETERANKA

Gospođa Pavlović, kapetanica Francuske i velika prijetnja Hrvatskoj: ‘Želimo zadržati europski tron!‘

Lani su Francuskinje bez nje na SP-u bile 13. Prije toga s njom su uzele i europsko i svjetsko zlato
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutarnji listObjavljeno: 17. prosinac 2020. 20:07

Kapetansku traku Francuske već godinama nosi igračica neobične kombinacije u prezimenu, Siraba Dembélé Pavlović. Radi se o 34-godišnjakinji koja igra za rumunjski Bukurešt, iza sebe ima i svjetsko (2017.) i europsko zlato (2018.), srebro s Olimpijskih igara te dva izbora u najbolju ekipu Lige prvaka.

Rukometni su je fanovi s ovih prostora možda zapamtili zbog braka s crnogorskim nogometnim vratarom Igorom Pavlovićem. On nikad nije nastupio za reprezentaciju, veći dio karijere proveo je u makedonskim klubovima, a u posljednje vrijeme radio je kao trener vratara. S Dembélé se upoznao dok je branio za skopski Vardar, a ona je nastupala za tamošnju rukometnu ekipu.

Brz povratak

- Muž mi je iz Pljevalja pa ponekad odemo tamo. Sviđa mi se, imamo stan u Budvi, i svake godine dolazimo - ispričala je rukometašica crnogorskim Vijestima prije dvije godine, nakon osvajanja europske titule.

image
HENNING BAGGER

Par se vjenčao u ljeto 2018. u Francuskoj, a Siraba na prošlogodišnjem SP-u nije nastupila jer je upravo rodila blizance Eliana i Mateja. Ipak, povratak na najveću razinu bio je brz. Sama je izjavila da je kao iskusna igračica osjetila potrebu pomoći mlađoj generaciji da razvije puni potencijal.

- Kao kapetanica, moram voditi ekipu. I ako moje suigračice žele zadržati europski tron, onda je moja zadaća pomoći im.

Diploma u marketingu

U dosadašnjih je šest utakmica zabila deset golova iz 12 udaraca (83%) i druga je po preciznosti u "les bleusima". Sebe opisuje kao mirnu osobu, kako izvan terena, tako i na njemu, a najveći joj je motiv pokazati da 13. mjesto s prošlogodišnjeg SP-a nije bilo pravo mjerilo snage francuske reprezentacije.

Iako to nije službeno potvrdila, Olimpijske igre u Tokiju vjerojatno će joj biti oproštaj od reprezentacije, a nakon umirovljenja namjerava raditi u marketingu, u kojem ima diplomu.

Linker
28. travanj 2024 09:34