Hrvoje Horvat

 ANDREAS HILLERGREN Afp
PRVA REAKCIJA

Horvat nakon pobjede protiv Belgije: ‘Htjeli smo mi dodati gas, ali pedala je propala. Nije bilo više benzina‘

Izbornik reprezentacije se ne nada da bi Amerikanci mogli napraviti bilo kakvo čudo protiv Danaca.
Piše: SNObjavljeno: 21. siječanj 2023. 19:51

Hrvatska rukometna reprezentacija pokazala je dobru igru na utakmici protiv Belgije. Od prve minute ‘Kauboji‘ su krenuli žestoko, do poluvremena je bilo 21:13, a i na kraju utakmice je bilo šest golova razlike za Hrvatsku.

"Dobro smo otvorili utakmicu, imali dobru obranu i dobrog golmana", rekao je nakon utakmice za RTL izbornik Hrvoje Horvat te dodao:

"Šteta što nismo iskoristili drugi poluvrijeme gdje smo pali energetski. Bilo je tu i manjih ozljedica, smanjila se rotacija i bilo je teže igrati."

Hrvatska je početkom drugog poluvremena imala 11 pogodaka prednosti, ali nakon toga su ‘Kauboji‘ pali u igri. S obzirom na samo teoretske šanse za prolazak u četvrtfinale trebala nam je pobjeda sa što većom razlikom, ali nije išlo.

"Htjeli smo mi dodati gas, ali pedala je propala. Nije bilo više benzina. Dečkima samo još jednom pohvale za ono što su danas pokazali."

Zazivali smo vratare tijekom cijelog prvenstva, a danas je Mate Šunjić briljirao s 20 obrana.

"Pohvala Šunjiću, bio je igrač utakmice. Šteta što je on otpao dan uoči puta na SP i to je sigurno poremetilo malo naše igre", rekao je Horvat koji se ne nada da bi Amerikanci mogli nešto napraviti protiv Danaca.

"Ne treba se uzrujavati oko toga. Mi moramo osigurati još dva boda protiv Bahreina i osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre. To nam je sada prvi cilj", zaključio je Horvat.

Linker
26. travanj 2024 17:22