ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Horvat objasnio što se događalo Cindri i Mariću, junak otkrio: ‘To što su nam rekli pamtit ćemo čitav život!‘

Možemo se veseliti, pobijedili smo u jednoj teškoj utakmici - rekao je izbornik nakon slavlja
Piše: SNObjavljeno: 24. siječanj 2022. 17:30

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu u drugom krugu Europskog prvenstva svladavši u ponedjeljak u Budimpešti reprezentaciju Islanda sa 23-22 (10-12). Pobjednički pogodak je 15 sekundi prije kraja postigao Ante Gadža.

Strijelce Hrvatske predvodio je Tin Lučin sa šest pogodaka, a proglašen je i za igrača utakmice. Po pet pogodaka postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, a briljirao je vratar Ivan Pešić sa 13 obrana. Kod Islanđana je najefikasniji bio Torkelsson sa šest golova.

Hrvatski rukometaši će nastup u drugom krugu EP-a zaključiti za dva dana dvobojem protiv Nizozemske.

- Možemo se veseliti, pobijedili smo u jednoj teškoj utakmici, ranjene dvije momčadi, nije bilo na trenutke i lijepo, ali, pokušavali smo svašta, improvizirali. Nikako nam napad nije štimao u tom dijelu, umorni su bili i Cindrić i Marić, te nikako nismo pronašli ritam. Ako umoru, dodaš i neuigranost, onda uđeš u nesigurnost. Srećom, igra 7 na 6 nas je vratila, a obrana je profunkcionirala. Srna je bio jako bitan za 6-0, Islanđani se tu nisu snašli i okrenuli smo utakmicu. Drago mi je zbog Pešića i njegovih 13 obrana, vratari su bili prozivani na ovom prvenstvu, a oni su svaki dan imali različite igrače u obrani i nije im bilo lako - rekao je izbornik Horvat.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Island se vratio u nastavku.

- Dolazi do određenog umora i onda mora doći do rotacija, a dečki koji su bili na terenu nisu dovoljno uigrani. Uđeš potom u malu nesigurnost, ali, drago mi je da je Gadža zabio ovaj gol za pobjedu.

Pešić se vratio?

- Vratari su prečesto prozivani, svaki dan imaju druge igrače ispred sebe i teško se tu adaptirati. Jednom ti jedan digne ruke, drugi put ne, pa ti jedan zatvara krila, drugi ne... Nadam se da će mu ovo vratiti samopoudanje i da će zadnju utakmicu odraditi na ovoj razini - rekao je Horvat, a potom je svoje viđenje utakmice dao i strijelac pobjedničkog pogotka Ante Gadža.

- Sretni smo radi pobjede, mislim da smo igrali i odličnu utakmicu protiv Danske, ali pokazali smo danas pravu igru i borbu i da možemo do pobjede. Puno nas je nedostajalo na ovom prvenstvu i teško se tu bilo uhodavati, neki su se tek tu počeli upoznavati. Mislim da smo položili ispit karaktera i danas su stariji igrači imali neke riječi koje ćemo mi mlađi pamtiti čitavi život.

Što su rekli?

- To su neke interne stvari, ali svi znaju što znači reprezentacija i njima i nama i svima koji dođu u krug reprezentacije.

Linker
19. travanj 2024 15:34