Hrvoje Horvat

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
NAJVEĆA POBJEDA

Horvat presretan, ali igrače očekuje ozbiljan razgovor: ‘Moram se malo naljutiti na njih...‘

Nakon poraza od Francuske, Hrvatska je danas pobijedila Srbiju u drugom kolu Europskog prvenstva.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. siječanj 2022. 22:43

Dan državnosti, stota utakmica Hrvatske na Eurima i pobjeda protiv Srbije. Bila je to jedna od onih utakmica koja će se pamtiti, posebno zbog uvoda i otpadanja mnogih igrača što nikako nismo mogli računati. No, odlično smo se snašli u toj priči i imamo realnu šansu za prolaz, ako nas Francuzi ponovo ne razočaraju kao u Montpellieru.

Hrvoje Horvat naš izbornik nije se previše bavio rukometom.

- Hrvatska je odigrala mušku utakmicu. Ne treba previše pričati o rukometu. Veliko hrvatsko srce koje je igralo na današnji dan i hvala svima koji su nam vjerovali da to možemo učiniti.

Što je presudilo?

- Svakako naša obrana koja je igrala veliku utakmicu.

Svi problemi nisu nestali

- Ne znam što reći da ne ispadne da se žalimo. Danas smo šetali po dvorani. jer nismo mogli trenirati. Rukomet je u drugom planu, no to je na terenu bila druga priča. Dugoročne planove ne radimo.

Nadigrali ste Geronu?

- Španjolci to postavljaju kao stroj i kada im ubacite kamenčić, onda taj stroj zašteka. Malo sam ljut na zadnji napad, ali dobro... Morat ću s njima malo popričati o tome.

Vratio se na početak.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

- Preuzeo sam reprezentaciju u pravom trenutku, jer za to je trenutak uvijek pravi. Momčad vjeruje u to što radimo i to smo vidjeli danas na terenu. Imali smo sjajnu podršku s tribina, to je već bila pobjeda i prije utakmice i ne sumnjam da će tako i ostati.

Oprez nikad ne preskočiti.

- Trebamo paziti na zamku ispuhanog balona, obratiti pozornost na momčad zbog zaraze ostali smo bez fizioterapeuta Rajnovića koji je bio u kontaktu sa svim igračima. I nadamo se da će sve biti OK. Kod Halila nije ništa ozbiljno, sva sreća udarac u glavu, a kod Jelinića je u pitanju grč – pola u šali, pola u zbilji zaključio je izbornik Horvat.

Ivan Čupić odigrao je veliku utakmicu kada je to bilo najvažnije.

- Čestitke punoj dvorani odličnoj atmosferi. Za ovakve trenutke se živi. Onima koji su ostali u sobama ovo je nagrada za sve. Bili smo bolji od Srbije.

Nije lako sve ovo izdrati.

Dosadilo je, već mjesec dana u istom ritmu. Teško je psihički izdržati, ali izdržat ćemo još dva tjedna. Star jesam, ali se kraj ovih mladića osjećam mlad.

Mate Šunjić bio je samo sa 4 obrane junak nastavka utakmice, jer su nas sve četiri digle do prednosti.

- Tim je bio ključan za pobjedu. Dali smo sve od sebe. Publika nas je u svakom trenutku nosila u jednoj jako teškoj fizički utakmici. S nekoliko obrana u nastavku sam uspio pomoći momčadi. Setan sam zbog toga.

Luka Cindrić bio je motorić koji Srbija nije mogla zaustaviti, čak ni nakon duge pauze.

- Odigrali smo pravu utakmicu, mislim da smo baš zaslužili pobjedu. Disciplina u napadu, obrana sve se posložilo. Nismo puno griješili. Svi su odigrali odličnu utakmicu i to je motiv za sve na da rastemo kroz turnir. Mislim da ovdje svatko svakog može pobijediti, pa ne bih gledao na neke stvari. Mi moramo gledati svoja posla i pobijediti Ukrajinu. To je to.

Tony Gerona izbornik Srbije bio je miran, makar mu poraz nije lako pao.

- Napravili su nam problem na početku i na kraju prvog poluvremena. Izgubili smo nekoliko lopti koje nismo trebali, imali smo problema sa napadom protiv vrlo snažne obrane Hrvatske. Naša crta nije donijela prevagu koju smo očekivali. Morali smo teško raditi, ali to nije bilo dovoljno da bi nam donijelo neku prednost.

I Vladimir Cupara je potvrdio izbornika, ali i dodao optimizam za Srbiju.

- Hrvatska je zaslužila pobjedu. Bila je sjajna utakmica i sjajno navijanje u dvorani. Moramo pobijediti Francusku da bismo proliš, drugo je u ovom trenutku nebitno reći. Uspjeli smo to u kvalifikacijama, pa zašto ne bismo opet.

Mi se nadamo da neće i da je tih stvari bilo dosta. Samo pametno s Ukrajinom.

Linker
23. travanj 2024 11:26