Hrvoje Horvat

 ANTE CIZMIC Cropix
REAKCIJE IZ ŠVEDSKE

Horvat: Radi se od muhe slona! Pa taj Egipat je ozbiljan... Duvnjak: Jedne stvari još mi je više žao

"Znamo koja je naša zadaća ovdje - boriti se do zadnje minute turnira, rekao je Hrvoje Horvat.
Piše: SNObjavljeno: 19. siječanj 2023. 22:50

"Više mi žao ovog boda nego utakmice protiv Egipta", tim riječima je rukometni izbornik Hrvoje Horvat za RTL počeo komentar utakmice protiv Danske te dodao:

"Dali smo sve, borili se, imali smo neke nervozne reakcije, a Danci su se vadili s igrom sa sedam igrača. Uspjeli smo ih poremetiti sa zonom 6-0 i mijenjanjem na 5-1, ali smo nažalost primili par golova previše."

Horvat je samo kratko komentirao sudačke greške.

"To se sve vidjelo", rekao je Horvat koji je objasnio što je presudilo.

"Presudila je njihova igra 7 na 6. Nismo se uspjeli braniti. Postuigli smo 32 gola, to je velika stvar, ali kvaliteta Danske u napadu je presudila ovu utakmicu."

Hrvatskoj je ostala samo teorija za četvrtfinale.

image
ANTE CIZMIC Cropix

"Nema tu puno filozofije. Znamo koja je naša zadaća ovdje - boriti se do zadnje minute turnira, a nama je na pameti samo utakmica protiv Belgije."

Je li ovo pravo lice Hrvatske?

"Svjetsko prvenstvo je živa materija, živo tijelo. Nije lako ovako biti u ovakvom ritmu. Naravno da želimo uvijek igrati kao u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme nije bilo sjajno tako da imamo mi još nekoliko stvari za popraviti."

Kako ste uspjeli podići ovu momčad nakon pada na početku prvenstva protiv Egipta.

"Radi se od muha slona. Egipat je ozbiljna reprezentacija koja je odigrala savršenu utakmicu. Nakon toga smo odigrali dvije dobre utakmice i sada ovu. Zato ne bih pravio od muhe slona", zaključio je Horvat.

image

Domagoj Duvnjak

ANTE CIZMIC Cropix

Domagoj Duvnjak nije postigao niti jedan pogodak Dancima, ali je odigrao vrhunsku ulogu u obrani.

"Nažalost nismo uspjeli pobijediti. Pobjeda bi nam značila puno. Poslije ovakve utakmice ne možeš nikome ništa zamjeriti", istaknuo je Duvnjak koji se osvrnuo na susret protiv Egipta.

"Žao mi je, od ovoga boda još i više utakmice protiv Egipta gdje je cijela ekipa podbacila."

Hrvatskoj je ostala samo teoretska nada za prolazak u četvrtfinale.

"S bodom i s dvije pobjede je četvrtfinale daleko. Plus ovog boda je što ćemo biti treći u skupini pa ćemo igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre", zaključio je Duvnjak.

image

Mate Šunjić

ANTE CIZMIC Cropix

Mate Šunjić danas nije bio u konkurenciji pa je imao dobar pregled na ono što se događalo na terenu.

"Odigrali smo najbolju utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Ono šte me raduje je da ekipa nije slavila remi, nego svi znaju da možemo puno i ostaje žal da nismo pobijedili barem s jednim golom razlike jer smo veći dio utakmice bili ispred", rekao je Šunjić za RTL.

Opet se pokazalo da je utakmica protiv Egipta presudila.

"Prva utakmica na nekom prvenstvu je uvijek dosta specifična. Mi, na žalost, nismo dobro reagirali, a imali smo jakog protivnika. Da smo odigrali ovakvu utakmicu protiv Egipta sigurno bi rezultat bio drukčiji. Ono što mi možemo sada napraviti je da odigramo maksimalno dvije utakmice i pobijedimo u obje", istaknuo je Šunjić.

Tablice omogućuje Sofascore
Linker
26. travanj 2024 09:04