BO AMSTRUP/AFP
NOVA EPIZODA SAPUNICE

HRT odgovorio na pitanje koje Hrvatsku muči danima! Evo zašto besplatno ne možete gledati ni rukometašice

‘Euro na kojem Hrvatska ostvaruje odlične rezultate svakako je bilo želja i jedna od opcija u programu‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. prosinac 2020. 15:14

Odjednom je ženski rukomet postao hit, ali nema ga na širokogledanim programima, pa je pitanje koje posljednjih dana zatrpava sve kapacitete zašto prijenose državnog tima ne radi HRT kao državna televizija.

Pitanje je već deplasirano, jer HRT već dugo ne radi rukometnu reprezentaciju koju je preuzeo RTL za velika natjecanja, kao ni nogometnu koja je preselila na Novu TV.

A rukometašice realno rečeno do jučer nisu bile nikome zanimljive.

Na upit zašto HRT ne radi prijenose iz Danske stigao je odgovor i RJ Marketing i komunikacije u kojem stoji:


"Hrvatska televizija nema prava za utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Navedeno natjecanje na kojem naše igračice ostvaruju odlične rezultate svakako je bilo želja i jedna od opcija u programu. Ipak, zbog cjelokupne situacije - HTV nije mogao otkupiti prijenose utakmica hrvatskih rukometašica i prihvatiti traženu ponudu za susrete naše ženske izabrane vrste, kojoj želimo što više uspješnih prezentacija i novi rezultatski iskorak na europskoj sceni".


Problem je puno kompleksniji od prijenosa ženske reprezentacije, a ovo je samo nova epizoda u toj sapunici. Hrvatska televizija trebala bi imati prijenose nacionalnih selekcija, a sve ostalo je manje bitno dok se plaća pretplata. E a zašto to nije tako? Pa nije, ni puno drugog…

Linker
22. travanj 2024 12:57