Tin Lučin i Halil Jaganjac

 GORAN ČIčIN-MAšANSKER
ZVIJER OD IGRAČA

Hrvat odradio sezonu iz snova, a sada odlazi u jedan od najvećih klubova! ‘Nadam se da ćemo se opet sresti‘

‘Nadam se da će ovaj klub nastaviti s ovako dobrim poslom te da će ponoviti ovaj uspjeh‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. svibanj 2022. 19:43

Rukometaši našičkog Nexea zauzeli su četvrto mjesto na završnom turniru Europske lige u Lisabonu porazom od poljskog sastava Wisla Plock 22-27 (13-14).

Nexe je svoj nastup na Final Fouru okončao s dva poraza, od superjakog Magdeburga i odlične Wisle, ali u obje utakmice Našičani su pokazali da su s pravom među četiri najbolje momčadi.

Trener Nexea Branko Tamše nije bio raspoložen za izjave nakon poraza od Wisle, pred novinare je poslao pomoćnika Albina Etera.

- Bila je to teška utakmica za nas. Dali smo sve od sebe na ovom turniru, po prvi put smo sudjelovali na Final Fouru, za klub iz malih Našica to je ogroman uspjeh. Tijekom sezone imali smo odličnih utakmica, mislim da smo napravili jako dobar posao, ali moramo nastaviti još jače raditi kako bismo se i sljedeće sezone plasirali na završni turnir – kazao je Eter.

Od dresa Nexea oprostio se Halil Jaganjac.

- Utakmica je za mene bila emocionalna, ali to je normalno. Mislim da je sjajno što smo ostvarili ove sezone, ovo je najveći uspjeh u povijesti kluba. Čestitke i Wisli na trećem mjestu. Utakmica je bila jako teška za obje momčadi jer smo i jedni i drugi imali tri utakmice u kratkom razdoblju. Drago mi je što smo imali prilike igrati s velikim europskim momčadima i nadam se da će ovaj klub nastaviti s ovako dobrim poslom te da će ponoviti ovaj uspjeh. Želio bih zahvaliti svima koji su bili uz mene cijelo vrijeme, osobito predsjedniku Josipu Ergoviću te svim suigračima, trenerima i zaposlenicima. Nadam se da ćemo se opet jednom sresti u budućnosti – kazao je Jaganjac koji karijeru nastavlja u Bundesligi.

Trener Wisle Xavier Sabate imao je poruku za kreatore rukometnog kalendara.

- Čestitam svojoj momčadi na trećem mjestu, isto tako i Nexeu na vrlo uspješnoj sezoni. Ovo nam je bila treća zahtjevna utakmica u pet dana. Štoviše, to je opasno, jer igrači su ljudi, a ne strojevi. Mislim da je u obje utakmice bilo vidljivo da su smo svi umorni, imali smo samo jedan za pripremu ovog turnira, to definitivno nije logično ni normalno.

Hrvatski reprezentativac Tin Lučin postigao je tri pogotka u ogledu za broncu.

- Sezona je doista bila duga, za nas još nije završena. Prije svega želim čestitati svim igračima i stručnom stožeru, jer smo napravili jako dobar posao ove sezone. Čestitam i Nexeu, jer su i oni imali jako dobru sezonu, i sretan sam zbog njih što su tako narasli u posljednjih par godina te ostvarili dobre rezultate u Europi i domaćem prvenstvu – zaključio je Lučin.

Linker
24. travanj 2024 00:39