UROS HOCEVAR/KOLEKTIFF
IZ SVLAČIONICE

Hrvatska hobotnica na vratima vjeruje u medalju: ‘Sigurno se možemo dignuti nakon ovoga‘

‘Imale smo dosta izgubljenih lopti i tehničkih grešaka, sve je to presudilo u prvom dijelu pogotovo‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. prosinac 2020. 19:57

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u petak u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva u Danskoj, bolja od nje je sa 30-19 (15-5) bila Francuska.

Iako su hrvatske rukometašice dobro ušle u utakmicu i dobro se držale prvih sedam minuta, nakon toga ulaze u dugačko krizno razdoblje. U 11. minuti Francuska ide na dva razlike i ta prednost se samo povećavala do kraja poluvemena. Hrvatske rukometašice su ostatak poluvremna odigrale u grču i završile ga s deset golova zaostatka.

U drugom poluvremenu Hrvatska je puno bolja, no veliku razliku nisu mogle nadoknaditi.

Kod Hrvatske su po tri gola zabile Katarina Ježić, Valentina Blažević i Dora Krsnik, dok u redovima francsuke reprezenatacije po četiri pogotka su upisale Grace Zaadi, Niakate, Estelle Minko i Alexandra Lacabrere.

Izjavu je nakon dvoboja dala i vratarka Tea Pijević.

- Iskreno, očekivali smo tešku utakmicu. Imali smo problema u prvom dijelu u napadu, mislim da je to odlučilo. Nismo ih mogli probit, zabijali su nam dosta lakih golova. Nekako smo se vratile u drugom dijelu, ali utakmica se igra 60 minuta. Čestitke Francuskoj na zasluženoj pobjedi. Psihološlki smo danas ušli kao i u prvu utakmicu protiv Mađarske. Imale smo dosta izgubljenih lopti i tehničkih grešaka, sve je to presudilo u prvom dijelu pogotovo. Sigurno se možemo dignuti. Ići ćemo u hotel, pogledati tko nas čeka u nedjelju. Dat ćemo sve od sebe, to nam je zadnja utakmica na turnira i uživat ćemo u njoj.

Linker
23. travanj 2024 11:43