NA PUTU PREMA POLJSKOJ

HRVATSKA IZBORILA EP Teške noge za rutinsku, ali neuvjerljivu pobjedu

Igrači novog izbornika Željka Babića ponovno nisu briljirali, no nije to bilo niti za očekivati na kraju naporne sezone protiv suparnika koja nije svjetska klasa
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 10. lipanj 2015. 23:42

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Nizozemsku rezultatom 27-2 4 u utakmici 5. kola skupine A kvalifikacija za odlazak na EP u Poljskoj sljedeće godine.

Igrači novog izbornika Željka Babića ponovno nisu briljirali, no nije to bilo niti za očekivati na kraju naporne sezone protiv suparnika koja nije svjetska klasa i protiv kojeg se teško motivirati u komotnoj situaciji. Bitno je ipak da su izborena dva nova boda koja su garancija da će Hrvatska i nakon sljedeće utakmice protiv Turske u nedjelju u Umagu (15.15) ostati na prvoj poziciji u skupini.

Ukupno četiri pobjede do sada ubilježene su u ovim kvalifikacijama te jedan poraz na gostovanju kod Norveške.

Koliko su našim igračima u Sittardu noge bile teške, najbolje će posvjedočiti činjenica da su, nakon što su očekivano vodili cijelu utakmicu, na polovici drugog dijela dozvolili suparniku seriju pogodaka za minimalnih 19-18.

Babić je tada zatražio time-out, to je podiglo njegove igrače koji su odmah nakon toga prednost vratili na pristojnih 25-21 i koliko toliko mirnu završnicu. Na tom putu prema pobjedi našima je malo pomogao mađarski sudački par koji je Nizozemcima poništio čisti pogodak nakon što se lopta od “unutrašnje vratnice” odbila u polje pri rezultati 25-22 za Hrvatsku.

U redovima naše momčadi najefikasniji je sa sedam pogodaka bio Zlatko Horvat, šest je dodao Manuel Štrlek...

Linker
24. rujan 2024 09:20