STANKO GRUDEN/KOLEKTIFF/kolektiff
ŠESTORKA OSTALA KOD KUĆE

Hrvatska je na EURU trebala biti još jača! Ne igra nitko iz najjačeg HR kluba: ‘Njima je nebo granica!‘

Službeno je rečeno samo da igračica Podravke neće biti na Europskom prvenstvu, bez razloga
Piše: Goran Čičin MašanskerObjavljeno: 09. prosinac 2020. 18:59

Šest igračica Podravke Vegete bilo je na popisu izbornika Nenada Šoštarića za nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj. Pozive za pripreme dobile su vratarka Magdalena Ećimović, vanjske igračice Dejana Milosavljević, Selena Milošević i Lea Franušić te krila Korina Karlovčan i Nikolina Zadravec.

Na kraju na Euro nije otputovala niti jedna od njih. Razlog je bio novi proboj koronavirusa u redove koprivničkoga kluba. Dogodilo se to par dana prije utakmice Lige prvakinja koju je Podravka u Koprivnici trebala igrati s moskovskim CSKA. Treba napomenuti kako ni iz Podravke, ni iz Hrvatskog rukometnog saveza u javnost nisu otišle konkretne informacije o pojedinim igračicama. Službeno je rečeno samo da igračica Podravke neće biti na Europskom prvenstvu.

Neslužbenim kanalima doznali smo kako su Korina Karlovčan i Magdalena Ećimović ponovno bile pozitivne na testiranju u reprezentaciji, iako su već prije preboljele koronu. Zbog toga su, navodno, i one morale napustiti reprezentativno okruženje. Možda je i taj izostanak planiranih šest Podravkinih reprezentativki utjecao na dodatnu mobilizaciju u redovima Hrvatske, koja je na startu Eura ostvarila dvije fantastične pobjede.

- U jednu ruku sam tužna i žao mi je što ne mogu pomoći curama da ostvare što bolje rezultate i to sam dosta emotivno proživjela, ali sam jako sretna i ponosna na njih jer igraju fantastično i bore se maksimalno. Baš sam oduševljena. Puno su pokazale u ove dvije utakmice, nisu pobijedile bilo kakve suparnice, nego veliku Mađarsku i još jaču Nizozemsku, svjetskog prvaka – rekla je Dejana Milosavljević.

Fenomenalna obrana Dejana je preboljela koronu, otkrila je svoje iskustvo.

- Prva dva-tri dana bilo mi je dosta loše, imala sam visoku temperaturu koju nikako nisam mogla spustiti. Nakratko sam izgubila miris i okus, ali to se brzo vratilo. Uglavnom, nije ta korona baš bezazlena stvar...

Nikolina Zadravec nije htjela o bolesti, ali je rado pričala o reprezentaciji i velikom uspjehu u Danskoj.

- Ponekad je zdravlje najvažnije. Žao mi je zbog propuštenog Europskog prvenstva, i sad se nakon svega mogu samo pitati da li je tako trebalo biti i zašto nam se korona dogodila baš pred početak priprema reprezentacije. Mi smo u klubu izašle iz karantene i nastavile s treninzima, a jasno da pratimo cure na Euru i žestoko navijamo u svakoj utakmici – kazala je Nikolina.

Protiv Mađarske se vidjelo da se može, podiglo je to samopouzdanje i uoči ‘strašne’ Nizozemske koja sad više ne izgleda kao toliki bauk.

- Realno, rijetko tko je vjerovao u nas. I to traje već godinama, jer godinama na velikom natjecanju nismo nikog pobijedili niti prošli skupinu. Izbornik prije svega vjeruje u svaku pojedinu igračicu, cure igraju kao ekipa, bore se jedna za drugu, i teško mogu opisati koliko sam sretna i ponosna zbog njih. Mentalno su vrlo jake, mislim da im je sad samo nebo granica – zaključila je Nikolina Zadravec.

Linker
18. svibanj 2022 08:03