Hrvoje Horvat

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PRIPREME U POREČU

Hrvatska opet bez Luke Cindrića, ozlijedio se još jedan igrač, izbornik Horvat odmah pozvao zamjenu

‘Velika je odgovornost na novim igračima, ali vjerujem da ćemo odgovoriti svim tim izazovima‘
Piše: HinaObjavljeno: 05. studeni 2021. 13:46

Kratke jednotjedne pripreme hrvatske rukometne reprezentacije u Poreču stigle su gotovo do samog kraja, a u subotu reprezentaciju u Novigradu čeka prijateljski susret protiv Slovenije (18 sati).

"Jedna zahtjevna faza bliži se kraju i jako bitna faza za nas jer smo ušli u određene promjene. Velika je odgovornost na novim igračima, ali vjerujem da ćemo odgovoriti svim tim izazovima. Marin Šipić je malo osjetio rame, nije ništa ozbiljno, ali pozvali smo Grahovca da uskoči na njegovo mjesto", kazao je izbornik Hrvoje Horvat.

Prema najavama Slovenija bi trebala stići kompletna, bit će tu Blaž Janc, Domen Makuc, Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Gašper Marguč, Blaž Blagotinšek i druga velika imena iz najboljih svjetskih klubova poput Barcelone, Kiela, Vezprema, Pick Szegeda. Na posljednjem Europskom prvenstvu 2020. godine Slovenci su osvojili četvrto mjesto, a u Egiptu na Svjetskom prvenstvu ove godine bili su deveti.

Hrvatska neće biti kompletna u tom susretu. Neće biti Luke Cindrića, koji se još oporavlja od ozljede, a Fran Mileta se nedavno teško ozlijedio i za njega je ova sezone završena.

Zbog sve teže epidemiološke situacije broj gledatelja u dvorani u Novigradu je ograničen, ali će navijači hrvatsku reprezentacije moći gledati u izravnom prijenosu na HTV 2.

“Dobro je bilo, izbornik nam je pokazao kako želi u budućnosti da izgleda reprezentacija, a mi smo to pokušali vježbati na terenu. Sutra na utakmici ćemo to i pokazati. Mislim da ne trebamo previše pričati o našim protivnicima, nego pričati o nama, o našoj igri. Pozivam sve navijače da dođu u dvoranu", poručio je reprezentativac Hrvatske Domagoj Pavlović.

Linker
29. studeni 2023 23:55