Foto: Dragan Matic / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EP 2020.

HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA OKUPILA SE U ZAGREBU Izbornik Červar upozorava: 'Favoriti smo...ali Švicarska je već pobijedila doprvaka svijeta'

Piše: HinaObjavljeno: 22. listopad 2018. 17:44

"Znam da smo mi na papiru favoriti i od toga ne bježimo, ali sam zabrinut jer s podcjenjuje protivnike. Mislim da su Švicarska i Belgija respektabilne reprezentacije", izjavio je u ponedjeljak izbornik muške rukometne reprezentacije Lino Červar na okupljanju u Zagrebu, uoči prve dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Švicarske u Osijeku (25.10.) i Belgije u Leuvenu (28.10.).

"Pred nama je treći zadatak ove godine. Igrali smo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje smo osigurali. Nakon toga smo išli na Mediteranske igre u Tarragonu, gdje smo napravili veliko iznenađenje i osvojili zlatnu medalju nakon 14 godina. Sad imamo treći zadatak, a to je osigurati nastup na Europskom prvenstvu 2020.", rekao je izbornik Červar koji je u Zagrebu okupio 18 kandidata.

Na Červarovom popisu su vratari Marin Šego (MOL-Pick Szeged) i Mate Šunjić (US Ivry); krila Manuel Štrlek (Telekom Veszprem), David Mandić, Zlatko Horvat i Josip Božić Pavletić (svi PPD Zagreb); kružni napadači Željko Musa (Magdeburg), Kristian Bećiri (Celje PL) i Marin Šipić (Nexe); te vanjski igrači Damir Bičanić (PPD Zagreb), Halil Jaganjac (Metalurg), Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Vive Kielce), Igor Karačić (Vardar), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Jakov Vranković (Grundfos Tatabanya), Ivan Martinović (Gummersbach) i Alen Blažević (MOL-Pick Szeged).

"Švicarska je već jednom pobijedila u kvalifikacijama Norvešku koja je doprvak svijeta. Odmah unaprijed moram reći, a to ću reći i igračima, da moramo pristupiti krajnje oprezno i moramo dati sve od sebe da utakmicu riješimo. Nakon toga ćemo razmišljati o Belgiji koju je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Francuska dva puta jako tijesno pobijedila", istaknuo je izbornik Červar.

Na opasnost od posljedica podcjenjivanja upozorio je i Luka Stepančić.

"Zadnje dvije godine se u rukometu proširio broj reprezentacija koji je prije bio sveden možda na četiri, pet, danas je to puno više. Po meni, Belgiju i Švicarsku treba jako ozbiljno shvatiti. Neugodno je pogotovo što će obje reprezentacije po mojoj pretpostavci igrati 7 protiv 6 gdje imaju odlične razigravače, Belgijanci u Qerimiju kao i Švicarci u Schmidu. Ako se sjetimo Belgija je umalo pobijedila Francuze kod kuće prije dvije godine, Švicarci su kod kuće pobijedili Norvešku baš igrajući 7 protiv 6 i sigurno neće biti lako. Realno, sigurno je da smo kvalitetniji od obje ekipe, pogotovo u Osijeku kod kuće moramo slaviti", zaključio je desni vanjski PSG-a.

Vratar Marin Šego najvažnijim smatra zdravstveni karton naše reprezentacije.

"Najbitnije je da budemo svi zdravi da se spremimo za tu prvu utakmicu. Puno nam znači povratak Domagoja Duvnjaka. Samo da bude zdrav i da ga to koljeno ne boli", zaključio je Šego.

Nakon okupljanja reprezentacija je krenula put Osijeka, gdje će u četvrtak, 25. listopada (20.15 sati) u dvorani Gradski vrt ugostiti Švicarsku, dok će tri dana poslije (15.45 sati) gostovati kod Belgije u Leuvenu.

Linker
23. travanj 2024 21:02