Vlado Kos / CROPIX
VELIKA BORBA U OSIJEKU

HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA POBJEDOM OTVORILA KVALIFIKACIJE ZA EP Kauboji gubili protiv Švicarske, pa u petoj brzini stigli do važne pobjede

Piše: HinaObjavljeno: 26. listopad 2018. 00:41

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak je u Osijeku u prvom kolu skupine 2 kvalifikacija za EP 2020. pobijedila Švicarsku s 31:28 (15:16).

Na početku se igralo gol za gol, no sredinom prvog poluvremena Hrvatska se uspjela odvojiti na tri pogotka viška (10:7). No, na krilima odličnog Andre Schmida, koji je sedam pogodaka zabio u prvom poluvremenu, Švicarska je došla do preokreta i na odmor je otišla sa golom prednosti (16:15).

U nastavku Hrvatska je u obrani bila agresivnija i brzo je povratila vodstvo. "Kauboji" su držali prednost od gol ili dva razlike, a kada je devet minuta prije kraja Karačić pogodio za vodstvo 28:24 bilo je jasno da će Hrvatska na startu kvalifikacija upisati pobjedu.

Kod Hrvatske Luka Cindrić i Luka Stepančić zabili su po šest pogodaka, a Zlatko Horvat pet. U redovima Švicarske najefikasniji je bio Andre Schmid s osam pogodaka, a Luka Maros i Alen Milošević zabili su po pet golova.

U drugom kolu Hrvatska će igrati protiv Belgije u Leuvenu 28. listopada. Na EP će se plasirati po dvije najbolje momčadi iz svake od osam skupina i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

"U prvom poluvremenu podlegli smo emocijama, na brzinu smo htjeli riješiti utakmicu. Tri puta smo mogli otići na četiri gola razlike, ali smo promašili čiste šanse, a na to su se nadovezale i tehničke greške. Švicarci su se vratili u igru, ali u drugom poluvremenu sa Duvnjakom, koji se više vraćao natrag, riješili smo probleme koje nam je stvarao drugi pivot Milošević. To je bilo presudno. Očekivao sam ovakvu utakmicu, ali uz pomoć publike mi smo ostvarili ono što smo željeli. Najvažnija je pobjeda, a sada se okrećemo Belgiji jer sa pobjedom možemo biti jako blizu plasmanu na EP", izjavio je u četvrtak izbornik Červar.

Kod Hrvatske Luka Cindrić i Luka Stepančić zabili su po šest pogodaka, a Zlatko Horvat pet. U redovima Švicarske najefikasniji je bio Andre Schmid sa osam pogodaka, a Luka Maros i Alen Milošević zabili su po pet golova.

U drugom kolu Hrvatska će igrati protiv Belgije u Leuvenu 28. listopada. Na EP će se plasirati po dvije najbolje momčadi iz svake od osam skupina i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Linker
04. svibanj 2024 05:58