RONALD GORSIC/CROPIX
NOVA POSLASTICA

Hrvatska senzacija pred novim velikim izazovom, može izbaciti Srbiju s EURA: ‘Moramo napraviti još više!‘

Srpska reprezentacija ima problema jer je bez Lekić, jer nema Cvijić, pa je Pop Lazić sama...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. prosinac 2020. 18:01

Treći protivnik na Euru u Danskoj nam je Srbija. Nakon senzacionalne pobjede nad Nizozemskom i teškog poraza od Mađarske, nakon što su ostale bez prve violine Andree Lekić, tražit će prolaz protiv nas. A mi ćemo tražiti četiri boda za drugi krug gdje bi se nadigravali sa Rumunjskom i Njemačkom za polufinale, vjerovali ili ne.

Nenad Šoštarić je zadovoljan i ponosan nakon sjajnog starta.

- I više od toga, a sada trebamo zadržati koncentraciju da bismo pokušali i više. Srbija je jak protivnik, šesta na svijetu na prvenstvu na kojem nas nažalost nije i bilo. Imaju svojih problema, kratki su u nekim stvarima, no dovoljno su iskusne i one i njihov izbornik Obradović da se postave vrhunski što su samo dokazale u finišu bez Lekić protiv Nizozemske – kaže Šoštarić.

Srbija ima problema jer je bez Lekić, jer nema Cvijić, pa je Pop Lazić sama, jer se Lavko vratila tek nakon korone. Najjači su na golu gdje su Risović i Tomašević spremne okrenuti sve. Glavna napadačica oko koje se sve vrti je Liščević, obrana se stvara sa Trifunović i Pop Lazić koja je jedini ekstra pivot. Odlična su krila Krpež i Radosavljević, a prva šuterica je lijeva vanjska Stoiljković.

Da motiv radi uda u to smo se sami uvjerili na našem primjeru, dakle njima je za glavu i ići će na glavu da uspiju. Pa morat ćemo i mi. A nije baš da smo bez problema, jer Paulu Posavec muči koljeno.

Srbija vodi 2:1

Triput smo na velikim natjecanjima igrali protiv Srbije i tek jednom pobijedili. Na te tri utakmice treba dodati i dvije povijesne iz Szaszalombate u Mađarskoj kada smo s velikim tenzijama '96 izborili s dvije pobjede 30:18 i 22:17 prolazak na Euro u Danskoj. Zanimljivo, zadnji puta smo skupinu na Euro prošli isto u Danskoj, u Aarhusu 2010. godine kada smo svladali Island i Crnu Goru. Očito nam Danska paše barem kada je ženski rukomet u pitanju.

SP 2003. Split prvi krug 24:28

EP 2004. Zalaegerszeg prvi krug 30:34

EP 2008. Skoplje prvi krug 30:26

Linker
05. svibanj 2024 05:05