CLAUS FISKER//Ritzau Scanpix/AFP
Specifična pohvala

‘Hrvatska u polufinalu najveća je senzacija u povijesti Eura! Borbenost, hrabrost i veliko srce...‘

Ovo je 14. izdanje Eura za rukometašice pa Johanssonova rečenica ipak ima težinu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 16. prosinac 2020. 08:28

Švedski trener Per Johansson, aktualni strateg ruske ekipe Rostova, u razgovoru za internetsku stranicu Handball Planet na specifičan je način pohvalio hrvatsku reprezentaciju.

- Uspije li Hrvatska proći u polufinale bit će to najveća senzacija otkako se održavaju europska prvenstva! Izrekao je tu rečenicu uoči posljednja dva kola po skupinama, no sigurno nije promijenio mišljenje u međuvremenu, dapače.

Također, treba uzeti u obzir da to nije tako daleka prošlost jer EP za žene igraju se od 1994. godine (SP se igra od 1971.), ali s obzirom na to da se prvenstva igraju svake dvije godine tako je ovo 14. izdanje Eura za rukometašice pa tu već ima sasvim dovoljno “povijesti” da bi Johanssonova rečenica ipak imala težinu.

image
ALEX NICODIM//NurPhoto/AFP

- Nemaju zvučnih igračica, ali rukomet je ekipni sport i to Hrvatice najbolje pokazuju. Borbenost, hrabrost i veliko srce je ono što krasi njihovu igru - dodao je Šveđanin koji je posljednje tri godine vodio Crnu Goru (5. mjesto na SP-u 2019.), a neposredno pred EP dobio otkaz.

Vodio je inače u Švedsku tri godine (2009. - 2012.) te na Euru 2010. osvojio srebro.

Linker
19. travanj 2024 21:42