Vedran Zrnić

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
STIŽE I NAPADAČ

Hrvatski klub napustilo čitavo more igrača i velika legenda: ‘Nastavljam dalje s privatnim biznisom‘

U rukometnim krugovima šuška se da bi jedno od pojačanja Nexea trebao biti hrvatski reprezentativac Tin Lučin
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. lipanj 2024. 18:06

Čak desetorica igrača napustila su Našice na kraju sezone. Iz Nexea su otišli Mario Tomić, Ivan Sršen, Fahrudin Melić, Gianfranco Pribetić, Ante Gadža, Predrag Vejin, Andraž Velkavrh, Lovro Jotić, Marko Račić i Adir Cohen.

Na oproštaju od kluba predsjednik Josip Ergović svima je zahvalio te im je za uspomenu uručio dresove u kojima su igrali, dok je pred odlaskom i hrvatski reprezentativni vratar, Dominik Kuzmanović (Gummersbach). Klub je napustio i trener vratara Ninoslav Pavelić koji će se priključiti Hrvoju Horvatu u Kadetten Schaffhausenu.

Imena rukometaša koji će ih zamijeniti u novoj sezoni zasad u Našicama drže u tajnosti, objava će uslijediti u četvrtak. U rukometnim krugovima šuška se da bi jedno od pojačanja trebao biti hrvatski reprezentativac Tin Lučin iz poljske Wisle Plock.

Nakon devet bundesligaških sezona u Nexe se vraća i kružni napadač Krešimir Kozina, dok su se proteklih dana kao potencijalna pojačanja spominjali i poljski pivot Jan Klimkow, lijevi vanjski Poreča Lucijan Krajcar, pivot Pontaulta Leon Vučko, mladi vratar Rugvice Antun Šarić i desni vanjski Dinama iz Bukurešta Aleksander Cenić. Novi Grom trebao bi postati i reprezentativac Bosne i Hercegovine Ibrahim Haseljić koji je igrao za slovensko Velenje.

image
AVANTI/RALF POLLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Avanti/ralf Poller/imago Sportfotodienst/profimedia

Klub je također potvrdio kako se oprostio i od svog sportskog direktora Vedrana Zrnića. U Našice je stigao 2015. godine i četiri sezone igrao na poziciji desnog krila. Po završetku svoje igračke karijere u klubu je nastavio djelovati kao sportski direktor. U Našicama su ponosno što su u svojim redovima imali olimpijskog i svjetskog prvaka, ali i sportskog direktora za čijeg mandata je RK NEXE doživio neke od svojih najvećih uspjeha.

- Zrna, ostavio si neizbrisiv trag u RK NEXE. Hvala ti za sve, želimo ti svako dobro u tvom budućem radu i nemoj zaboraviti da ćeš uvijek biti dio naše rukometne obitelji - stoji u priopćenju Nexa.

Vedran Zrnić je dodao:

- S obzirom na to da nakon nepunih pet godina prestajem obnašati funkciju sportskog direktora RK NEXE, ovim putem želim se zahvaliti Upravi kluba, svim zaposlenicima kluba, svim trenerima, igračima i navijačima. Bila mi je velika čast biti dio ovog kluba i što smo zajedno podigli klub na višu razinu, igrali F4 EHF Europske lige i bili viceprvaci Hrvatske. Ono na što sam posebno ponosan je činjenica da sam se nakon rukometne karijere uspješno razvio u sportskog djelatnika jednog velikog i modernog rukometnog kluba te pridonio svojim iskustvom, idejama i profesionalnim odnosom u razvijanju rukometnog kluba NEXE.

Klubu u budućnosti želim sve najbolje, da postigne još bolje rezultate i uspjehe. RK NEXE ima posebno mjesto u mom srcu jer mi je to prvi posao nakon profesionalne karijere, a ja ću i dalje biti njegov vjerni navijač. Nastavljam dalje s privatnim biznisom kojem ću se posvetiti s jednakim žarom i voljom kao što je to bilo i u rukometnom klubu NEXE.

Linker
28. rujan 2024 22:51