TOMASZ ZASINSKI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Tomasz Zasinski/shutterstock Editorial/profimedia
PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Hrvatski prvak doveo pojačanje: ‘Stiže reprezentativac sa iskustvom igranja u Kielcu, Lübbeckeu, Vardaru‘

Zagreb nije PSG, nema igrača viška, svaki je važan i zato je svaki izostanak popriličan problem
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. kolovoz 2023. 17:15

Zagreb je završio visinske pripreme na Vlašiću i odigrao turnir u Doboju. O pripremama i kvaliteti momčadi najbolju će procjenu dati početak sezone, jer puno toga je ostalo nedorečeno nakon Doboja. Sigurno je da je najveća pljuska poraz od Vojvodine i ne smije biti utjeha da je ta Vojvodina svladala i Celje i Montpeller na penale, jer ako će se tako postavljati ciljevi Liga prvaka će biti gotova prije nego što je i počela. Ne smije biti utjeha ni činjenica da je tim imao realnih kadrovskih problema koji se pokušavaju riješiti prije dolaska Kiela u Arenu 14. rujna.

Zagrebu su jako nedostajali Filip Glavaš koji je stigao iz Trebnja i Zvonimir Srna koji se polako uključuje u rad uz svoje tradicionalne probleme s ozljedom. Bez njih dvojica i tako ne predugačka rotacija se skratila, što se vjerojatno u konačnici i osjetilo, posebno u vanjskoj liniji i obrani bez Srne. Sljedeći veliki problem je da je Zagreb bio bez Miodraga Ćorsovića koji neće pojačati momčad u novoj sezoni. Nije imao čiste papire od Trebnja i Zagreb se s tim nije htio igrati, pa je Goluža ostao samo na Suholežniku kojem je priključio Faljića i vidio koliko on može na crti ove sezone. No, izvjesno je da će Zagreb tražiti pivota plus do početka europske sezone. A sada to nikako nije lako, jer su prijelazni rikovi odavno zatvoreni.

Ono što se moglo vidjeti u Doboju su kao novosti u prvom redu Kos u punom izdanju u vanjskoj liniji, Suholežnik na crti koji je odigrao za početak vrlo dobro, tradicionalno dobra krila, Čupić koji uvijek dobro puca penale i tri dobra vratara od kojih posebno uz Panjtara koji je broj 1 nakon odlaska Faljića, jako dobro na povratku radi mladi Mandić.

Ostalo će morati na doradu, Sirotić mora dobiti konstantu, Klarica se tek vraća nakon mononukleoze što treba oprezno, Morales je tek stigao i za početak bio OK. Više može i Kavčić koji silom prilika krpa i sredinu napada.

Zagreb nije PSG, nema igrača viška, svaki je važan i zato je svaki izostanak popriličan problem, pa se s tim mora naučiti nositi puno bolje da Vojvodina ne bi bila bauk, jer Liga prvaka ima jako puno Vojvodina i puno boljih.

Ima i dobrih vijesti.

- Umjesto Ćorsovića naš novi igrač je poljski pivot Patrik Walczak koji dolazi iz portugalskog Sportinga. Walczak je 40 puta poljski reprezentativac sa iskustvom igranja u Kielcu, njemačkom Lubbeckeu, Vardaru i Sportingu i očekujemo da bude pojačanje za tim. Što se tiče zdravstvenog stanja povratak Srne je do Lige prvaka izvjestan, ali Glavaša baš i nije makar su prognoze bile znatno crnje. Sponzora još nismo riješili, čekamo svaki dan da se to to dogodi – kratko je izvješće direktora kluba Vedrana Šupukovića.

Sada slijedi završna faza priprema za početak sezone. U četvrtak je Zagreb gost austrijskog Ferlacha, a u goste prvi puta ove sezone na domaćem terenu doći makedonski Alkaloid (subota 18.00 Kutija šibica) koji je prije neki dan izgubio finale turnira u Strugi od Vardara.

Linker
30. travanj 2024 12:13