Miloš Kos

 SCREENSHOT: YOUTUBE
STIGLO JE NOVO LICE

Hrvatski prvak se pojačao sa srpskim reprezentativcem: ‘Ovo je odličan posao, višestruko smo na dobitku‘

Srpski rukometni reprezentativac Miloš Kos novo je pojačanje hrvatskog prvaka PPD Zagreba
Piše: HinaObjavljeno: 18. listopad 2022. 14:06

Kos igra na poziciji lijevog vanjskog, a u Zagreb je stigao kao igrač Izviđača iz Ljubuškog.

Kos je rođen 1. kolovoza 2002. u Prijedoru, a kao 16-godišnjak je iz Kozarske Dubice prešao u Izviđač. Tijekom četverogodišnjeg boravka u redovima višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine Kos je dogurao do statusa seniorskog reprezentativca Srbije, a u dresu Izviđača je osvojio dva državna naslova i Kup BiH. Jedan je od najzaslužnijih, uz novog suigrača Stefana Dodića, što je Srbija na ovogodišnjem juniorskom Europskom prvenstvu osvojila brončanu medalju.

"Nakon par titula u Bosni i Hercegovini ovo je veliki iskorak za mene. Liga prvaka je ostvarenje sna i moram se iskreno zahvaliti Zagrebu na ukazanoj prilici. Momčad je jako dobra, neke igrače znam bolje, s nekima sam i igrao, i vjerujem da ću se dobro uklopiti", izjavio je Kos u službenom priopćenju na službenom mrežnom portalu PPD Zagreba.

"Ne osjećam neki pritisak, moj cilj je nastaviti rasti kao igrač i čovjek i smatram da je PPD Zagreb sjajna okolina za to", zaključio je Kos.

Zadovoljstvo Kosovim angažmanom izrazio je i trener prve momčadi Ivica Obrvan.

"Radi se o izuzetno mladom igraču koji je na zadnjem juniorskom Europskom prvenstvu pokazao svu raskoš svog talenta. Smatram da je ovo odličan posao od strane uprave kluba, jer smo dolaskom Miloša Kosa svi mi višestruko na dobitku. Miloš je igrač budućnosti i Zagreb je s njim dobio sjajnog lijevog vanjskog za narednih nekoliko godina, ali smatram da nam on može pomoći već ove sezone i da će bez obzira na proces prilagodbe, koji je nužan, biti plus za našu momčad i pomoći nam da bolje igramo", rekao je Obrvan.

Linker
12. studeni 2023 05:20