Ante Gadža (zeleni dres)
 Arhiva / Foto: Goran Sebelic / CROPIX
UOČI NOVE SEZONE

HRVATSKI PRVAK U NOVOM RUHU Psg prvi u Areni, Barcelonu bi mogao ugostiti Zadar, a dolazi pojačanje iz Nexea

PPD Zagreb još uvijek nije definirao pitanje ljevaka, a dogovara se i gdje će se igrati europske utakmice u situacijama kad je zagrebačka Arena zauzeta
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. srpanj 2019. 17:10

Ušli su zagrebaši u posljednji tjedan odmora pred početak priprema za novu sezonu. U klubu totalno mirno, bez novosti, ali se iza brijega puno toga valja. Najveća je aktivnost pribavljanje papira za Kineze koji stižu 1. kolovoza.

Najaktualnije je bilo pitanje ljevaka i još je uvijek tako zato što ga Zagreb, novcem kojim raspolaže, zasad nije uspio riješiti. Jakov Vranković i Janko Božović bili su ideja, ali su ostali preskupi. Nexe ne želi pregovarati o Sršenu, iako je Zagreb poslao i službenu ponudu, pa će Sršen iduću sezonu prije odlaska u Wetzlar igrati u Našicama. Kako stvari stoje, morat će prvaci biti prilično strpljivi, jer prijelazni rok traje do veljače, a ono čime raspolažu jesu Vekić te Horvat po potrebi na toj poziciji.

Na provjeru na početku priprema trebao bi doći Slovenac Gašper Hrastnik. Ima 27 godina, visok je 194 cm, počeo je u Škofjoj Loki, pa bio u Cimosu, tri godine u Mariboru, pa onda u Dinamu iz Bukurešta i zaključno u francuskom Istresu. Operirao je rame početkom godine, oporavio se i sada treba vidjeti koliko bi mogao biti od pomoći Zagrebu. Procjenu će dati trener Tamše i glavni menadžer Jović. Po komentarima, radi se o igraču vrlo sličnom Sršenu, jačem u obrambenom smislu.

No gotovo izvjesno pojačanje Zagreba postat će Ante Gadža. Mladi reprezentativac želio je nakon odlaska iz Nexea u inozemstvo. Nantes je bio prvi izbor, ali je, na Gadžinu žalost, odlučio drugačije, pa će Gadža, željan velike scene, ostati, kako stvari stoje, dvije godine u Zagrebu, kamo je došao i njegov dosadašnji suigrač Marin Šipić. S Gadžom, Mrakovčićem i Vlahom Zagreb ima odličnu sredinu, može krpati desnu stranu, jer s lijeve ima šutere Bičanića i pristiglog Špendea uz, naravno, sve boljeg Hrstića. Pa ako ljevak uleti - dobro, ako ne, krpat će se kako mogu.

Kinezi dolaze 1. kolovoza sa 16 igrača, trebat će im dodatak, a po ugovoru to mogu biti domaće snage iz Hrvatske. A kako Kinezi igraju SEHA ligu, to je zanimljiva opcija za mlade igrače koji ne mogu dobiti potrebnu minutažu. No o tome tek kada Kinezi pristignu pod zapovjedništvo Vlade Šole.

Inače, otvaranje Lige prvaka bit će doma protiv PSG-a 14. ili 15. rujna, a u 3. kolu Zagrebu u goste dolazi Barcelona. No kako je tada Arena zauzeta, PPD Zagreb će, kao lani s Varaždinom, tražiti rješenje izvan Zagreba. Lani je ideja bila Zadar, a sada je opet ideja broj 1 da Zadar ugosti Barcelonu krajem rujna. O tome se intenzivno razgovara sa šefovima zadarskog Višnjika. EHF nema ništa protiv, jer Zadar se u rukometnom smislu kao domaćim reprezentaciji već mnogo puta iskazao. A Barcelona nije loš mamac.

Linker
10. svibanj 2024 00:37