Matej Hrstić

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ZA KRAJ GODINE

Hrvatski reprezentativac odlazi, prvak ga je pustio u pravom trenutku i već mu našao zamjenu

‘Posebno smo zadovoljni napretkom naših mladih igrača, još ranije smo potpuno zaokrenuli politiku.‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. prosinac 2021. 15:24

Zagreb je je rekao zbogom godini u čijem su prvom dijelu osvojena dva domaća naslova, a u drugom dijelu izboren plasman na šesto mjesto u skupini Lige prvake, igrano finale SEHA lige i bez poraza sigurno vodstvo u Paket 24 Premijer ligi rukometaša.

Nije izgledalo da će biti tako, ali Zagreb je dokazao da je "mačka s devet života" i da ga nikad ne treba prerano otpisati. No, prije progodnih riječi šefova Vedrana Šupukovića i Božidara Jovića ipak loša vijest, a ona glasi da klub napušta reprezentativac Matej Hrstić, koji seli u Limoges. U Francuskoj prvoj ligi tražit će Hrstić sreću za nastavak karijere. Zasad mu ugovor vrijedi šest mjeseci pa će se vidjeti. Inače, za šest mjesec bi mu istekao ugovor i u Zagrebu pa klub ne bi od svega imao ništa, a ovako u teškoj situaciji život ide dalje.

Kako stvari stoje, na mjesto lijevog vanjskog - obistine li se prognoze - treba doći 26-godišnji igrač Gorenja Aleks Kavčič, najbolji strijelac momčadi iz Velenja u Europa ligi ove sezone. U tom slučaju sve bi nekako trebalo ostati stabilno kada su kompletni, a to je osnovna stvar.

- Lani smo nažalost upisali svih 14 poraza u Ligi prvaka i mogu reći da smo s pravom bili izloženi velikom broju kritika. Međutim, unatoč pandemiji valja istaknuti da su objektivne i subjektivne okolnosti funkcioniranja sporta u Hrvatskoj takve da mi teško možemo držati korak s klubovima s kojima se želimo natjecati. Situacija je takva da je Rukometni klub Zagreb, nažalost, jedini zagrebački klub u najvišem europskom rangu natjecanja. Ono što veseli jest da smo uspjeli osvojiti šest bodova i ne samo to, već smo i uspjeli dignuti intenzitet i kontinuitet igre na razinu da smo bili poprilično kompetitivni europskoj eliti... A što se tiče ovog drugog susreta igranog u Francuskoj, još uvijek čekamo pravorijek EHF-a vezano za poništeni gol Luke Lovre Klarice u 53. minuti koji bi nam donio bod da je priznat - kaže direktor Vedran Šupuković i nastavlja:

- Ono s čime smo posebno zadovoljni i na što smo ponosni jest činjenica da je Zagreb najmlađi klub u Ligi prvaka s prosjekom godina od 24,1. S ponosom ističemo napredak Srne, Klarice, Mandića, Vistoropa, Ćavara... koji stasaju u novim okolnostima u odnosu na ranije. Od prošle godine odlučili smo potpuno zaokrenuti politiku i okušati se u radu s mladim hrvatskim igračima koji danas čine 87 posto naše momčadi.

Zaključak je dao glavni menadžer Božidar Jović:

- Kada podvučemo crtu mislim da možemo biti zadovoljni s ovom polusezonom. Nismo nerealni i to što smo očekivali je tu negdje s ovim što smo dobili. I sam trener Obrvan je rekao da je imao dosta problema s ozljedama u uvodnim utakmicama Lige prvaka i da bi svakako imali bod ili dva više da je zdravstveno stanje to dopustilo. Sve u svemu na dobrom smo putu i u nastavku sezone očekujemo da se zadržimo na ovoj stazi.

Linker
16. ožujak 2022 06:08