RK NEXE
EHF Europska liga

Hrvatski reprezentativac uništio snove rukometaša Nexea, Našičani ostali bez završnog turnira

Göppingen je postao prva momčad koja se plasirala na završni turnir Europske lige
Piše: HinaObjavljeno: 18. travanj 2023. 21:28

Rukometaši našičkog Nexea ni u uzvratnoj utakmici četvrtfinala EHF Europske lige nisu uspjeli pobijediti njemački Göppingen, koji je nakon 32-23 u prvom dvoboju, slavio i u Našicama s 31-27 (13-12).

Na krilima raspoloženog Janka Kevića momčad Branka Tamšea bila je ravnopravan suparnik tijekom 45 minuta dvoboja u našičkoj dvorani, da bi njemački sastav u završnih 15 minuta osigurala pobjedu.

Kević je s osam pogodaka bio najbolji strijelac Nexea. Pet pogodaka postigao je Luka Moslavac, po triput su se u strijelce upisali Aleksandar Bakić i Mario Tomić. Vratar Mihailo Radovanović sakupio je devet obrana.

Strijelce Göppingena je sa šest pogodaka predvodio hrvatski reprezentativac Josip Šarac. Po četiri gola postigli su Tim Kneule, Jon Lindenchrone Andersen i Marcel Schiller. Hrvatski pivot Krešimir Kozina je postigao dva pogotka, a vratar Marin Šego je imao četiri obrane.

Göppingen je tako postao prva momčad koja se plasirala na završni turnir Europske lige, koji će biti održan u Flensburgu 27. i 28. svibnja.

Završni turnir u Flensburgu bez domaće momčadi

Završni turnir EHF Europske lige, kojem će 27. i 28. svibnja domaćin biti Flensburg, proći će bez sudjelovanja domaće momčadi, jer su rukometaši španjolskog Granollersa šokirali njemačku momčad svladavši ju s 35-27 u uzvratnom dvoboju četvrtfinala, nakon što su pred svojim navijačima doživjeli minimalan poraz (30-31).

Njemačka će imati dva predstavnika na završnici. Göppingen je izbacio našički Nexe pobjedama u obje utakmice; 32-23 je bilo u prvom dvoboju te 31-27 u uzvratu odigranom u utorak u Našicama. Berlinski Füchse je u uzvratnom dvoboju slavio s 30-24 protiv švicarskog Kadetten Schaffhausena te time nadoknadio četiri gola zaostatka iz prvog dvoboja (33-37).

Četvrta momčad na završnom turniru bit će francuski Montpellier koji je kao domaćin svladao lisabonski Sporting s 31-30, nakon što je prvi dvoboj završio bez pobjednika (32-32). Hrvatski reprezentativac Veron Načinović postigao je četiri pogotka za francusku momčad.

Osim njega, hrvatski rukomet će na završnom turniru predstavljati i trojac iz Göppingena, Josip Šarac, Krešimir Kozina i Marin Šego, te Marko Kopljar u dresu Füchsea.

Linker
03. svibanj 2024 15:37