ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
RASPALI SE U DRUGOM DIJELU

Hrvatski rukometaši uvjerljivo izgubili u velikom finalu, Nijemci prohujali do naslova u Varaždinu

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je petu europsku kadetsku medalju
Piše: SN/Renata BeluhanObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 18:22

HRVATSKA - NJEMAČKA 20:34 (14:19)

HRVATSKA: Kuzmanović 1 (3), Mandić (9); Božičević 2, Lisac 2, Dujić, Car, Barbić 3 (3), Komljenović, Grubišić 1, Hršak 2, Zakić, Neralić, Raužan 3, Obradović, Jurišić 4, Šalić 2.

NJEMAČKA: Späth (2), Ludwig (8); Freihöfer 6, Klein 1, Bratzke 1, Leitz 4, Seitz 1, Kranzmann 3, Uscins 6, Fischer 3, Steinhaus, Krass 2, Schöttle 5, Ciudad Benitez 1, Seesing 1.

VARAŽDIN Arena. Suci: Daniel i Roberto Accoto Martins (Portugal).

SEDMERCI: Hrvatska 3 (3), Njemačka 2 (2).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Njemačka 10 minuta.


Hrvatska je dobila već petu medalju s Europskih prvenstava kadeta, treće srebro, a europske prvake slavi Njemačka koja je sad najuspješnija u ovoj kategoriji s ukupno tri zlata. Hrvatska je ostala na dva zlata osvojena 2006. i 2010., a ovo je i drugi put da smo na prvenstvu organiziranom u Hrvatskoj srebrni (2016. nas je u finalu dobila Francuska).

Lijevo krilo Ivan Barbić je u najboljoj sedmorci prvenstva, a Mislav Obradović je dobio nagradu za najboljeg obrambenog igrača.

Izabranici Kreše Ivankovića silno su željeli svoj nastup zaključiti zlatom, ali Njemačka je u dva susreta odigrana protiv nas pokazala da je jača. U susretu drugog kruga svladali su nas 26:23, u finalu s veliki 14 golova prednosti. Njemačka je i jedina reprezentacija bez poraza na ovom EP, tek joj je jedan bod uspjela uzeti Danska u skupini prvog kruga.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Njemačka je otvorila s 2:0, a u prvih 10 minuta naš “Nijemac” David Jurišić držao je Hrvatsku na egalu (4:4 i 5:5) s tri svoja gola, a po jedan su dodali Šalić i Grubišić. Do sredine prvog poluvremena bilo je izjednačeno, a Njemačka je susret potpuno okrenula u svoju korist tako što je svaku pogrešku ekspresno kažnjavala brzim pogotkom. Praktično pola njemačkih golova u prvom dijelu palo je na isti način, naša pogreška i lopta je već u rukama nekoga od Nijemaca, najčešće krila Kranzmanna i Leitza i na poluvremenu smo zaostajali 5 golova. U takvoj igri nisu mogle pomoći ni po 3 obrane Kuzmanovića i Mandića prema 4 njemačkih golmana (po dvije Späth i Ludwig), u prvih 30 minuta krila nam nisu dobila niti jednu loptu, a šut vanjske linije bilo je 1-3 Grubišić, 1-3 Lisac, 1-3 Hršak i 4-5 Jurišić.

Drugo poluvrijeme otvorio je obranom Mandić, ali je Božičević promašio šut s krila i to je na određeni način bila najava onoga što je slijedilo. U prvih 15 minuta nastavka zabili smo tek 2 gola, od čega samo jedan iz igre (Božičević u 38. minuti) i Nijemci su u 46. minuti imali okruglih +10 (16:26). Do kraja je ostalo samo pitanje konačne razlike.


KRAJ UTAKMICE!

60' - Plus 14 i to će biti kraj. Svejedno, čestitke našim kadetima!!!

57' - Sada je već plus 13. Šteta, jer naši su mladići sjajno odigrali cijelo prvenstvo, a sada će ostati gorak okus... međutim, srebro je tu i to je ono najvažnije što će ova generacija pamtiti!

55' - Plus 12 za Njemačku.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

53' - Božičević zabija s krila!

51' - Mora se priznati - izvrsno igraju Nijemci, a naši su se mladi rukometaši, kako stvari stoje, zapravo već predali. Sada Seitz zabija za novih plus 11.

48' - Freihöfer zabija iz sedmerca za dosad najveću prednost Nijemaca - plus 11. Patrik Hršak vraća na plus 10 silovitim šutom izvana!

46' - Lisac nakon lijepog solo-prodora zabija od grede za 17:26! I odmah, pogađate, zabijaju Nijemci za novih plus 10.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

45' - Ivan Barbić tek u 15. minuti drugoga poluvremena zabija drugi gol iz sedmerca za 16:25. I odmah odgovaraju Nijemci, opet su na plus 10.

41' - Odlaze Nijemci na 10 razlike. Samo jedan gol Hrvatske u drugome dijelu.

38' - Zabija Božičević, ali zabijaju i Nijemci za 15:23.

36' - Ako nismo dosad, sada smo u potpunosti razbranili njihove golmane... u tri napada naši mladi rukometaši nisu uspjeli zabiti i sada to djeluje vrlo loše. Novi gol za plus 8.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

35' - Dodaje i Freihöfer još jedan za plus 7 Njemačke.

32' - Otvorili smo obranom Mateja Mandića, ali nakon toga nitko ne izlazi na Bratzkea koji zabija izvana za plus 6.

31' - Vraćamo se u Varaždin... nadajmo se da je izbornik Ivanković uspio dodatno motivirati mini Kauboje u poluvremenu. Ajmooo!!!

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

29' - Nijemci prije kraja poluvremena odlaze na velikih plus pet. Mandić je uspio obraniti zicer, ali opet nema nikoga u obrani, lopta se odbija do njemačkih igrača koji zabijaju lagane pogotke. Nije još ništa izgubljeno, nedostaje samo malo više discipline...

27' - I opet sjajni Kuzmanović uspijeva obraniti zicer, ali ništa to ne vrijedi kad ne sudjeluje obrana i Nijemci zabijaju dva brza gola.

26' - Fantastični David Jurišić zabija svoj četvrti gol izvana za 12:15!!!

25' - Zlatko Raužan zabija za 12:15!

23' - Ivan Barbić dodaje novi gol iz sedmerca za 11:13! Odmah dolaze Nijemci do novog pogotka izvana... Pa još jedan iz kontre i već je 11:15.

22' - Leitz zabija s krila za plus 3 Njemačke.

20' - Zabija sada Lisac! Ali odmah nakon toga primamo gol iz sedmerca...

19' - Novi zicer brani Kuzmanović! Ali opet gubimo loptu u napadu i Nijemci zabijaju iz kontre za 11:8.

18' - Neobjašnjivo se gube lopte, nedostaje koncentracije u napadu i Nijemci nam zabijaju preko kontri... Ne može ni Kuzmanović sve obraniti i sada je 10:8 za Njemačku. Ivanković zove time-out.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

16' - Šalić dodaje svoj drugi gol za 8:8!

14' - Odlaze Nijemci na 5:7. Sedmerac za mini Kauboje i tako je!!! 6:7... Kuzmanović brani i zatim zabija s gola na gol za 7:7!!! Bravo, kapetane!

11' - I novo izjednačenje za 5:5, pogađa Grubišić!

10' - Sad se igra gol za gol... Nijemci dodaju još jedan za 4:5.

9' - Jurišiiiiiić! Sad već njegov treći gol! Novo izjednačenje...

- Muška rukometna reprezentacija Španjolske osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Varaždinu, svladavši u utakmici za 3. mjesto vršnjake iz Slovenije s 37-28 (17-13).

Aranu Fernandez je predvodio pobjednike sa 11 pogodaka, a po šest su postigli Jan Gurri i Carlos Alvarez.

Kod Slovenaca je najbolji bio Vid Miklavec sa sedam golova, a šest je postigao Andraž Makuc.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

7' - Brzo Nijemci uzvraćaju za 4:3.

6' - Kuzmanović brani, a Jurišić zabija dva gola i sada smo na 3:3... prvo izjednačenje!

4' - Šalić zabija za smanjenje vodstva!

2' - Hrvatska je primila dva brza pogotka odmah u otvaranju utakmice.

1' - Počela je utakmica u Varaždinu. Sretno, mini Kauboji!


Linker
19. svibanj 2024 18:18